SU KUYUSU > Somali Su Kuyusu

Somali Su Kuyusu

Somali'de Su kuyusu açtırarak ihtiyacı olan insanların yaşam umutlarının yeşermesine vesile olabilirsiniz. Su Kuyusu Açma Projeleri, en muhtaç nüfuslara ve onların hayvanlarına sürdürülebilir su kaynakları sağlamak için verimli derin kuyuların açılmasını ve donatılmasını içeriyor. Her kuyu gerekli aksesuarlarla birlikte sağlanır ve kuyunun çalışması için gerekli gücü sağlamak için yükseltilmiş bir su deposu, bir pompa ve bir güneş enerjisi ünitesine sahiptir.

Yaklaşık 10.000-15.000 çocuk ve kadın, günde üç ile dört saati sadece su aramakla geçirmenin günlük yükünü taşıyor. Her yıl, doğan her 1000 çocuktan 300'ü ishal gibi kirli içme suyuyla ilişkili hastalıklardan ölebilir. İçmek veya temizlemek için genellikle güvenli olmayan su bulduklarında, bidonlarını onunla doldururlar ve eve geri götürmek için bir buçuk saatten bir buçuk saat daha harcarlar. Dört kişilik bir aile için bu su bir gün yetiyor ve sadece içmeye ve yemek yapmaya yetiyor.

Somali'de Su Kuyusu Açtırma

İçme ve sulama için su kuyusu açtırma temini, istikrar ve kuraklığa eğilimli bölgelerde nüfusun acısını sona erdirmek için hayati önem taşımaktadır. Bu, yerinden edilmiş ailelerin, önemli bir kısmı çocuklarının eğitimi olan normal yaşamlarına devam etmelerine yardımcı olmak için yeniden yerleştirilmeleri için gereklidir.

...

Bağışlarınızla açılan su kuyularının denetim ve takibi ekiplerimiz tarafından yapılır. Su kuyusu açılan bölgelerde sorumlu kişiler belirlenir ve arıza durumunda müdahale edilir. Su kuyularının herhangi birinden arıza bilgisi ulaştığında, tamirat ve benzeri sorumluluklar yerine getirilir. Yapılan denetimler sonucu 3 yılı aşmış olan su kuyularında tespit edilen arızalar için tamirat projeleri yapılır.

Özellikli su kuyuları, sadece su kuyusu açmanın ihtiyaçları karşılamadığı bölgelerde ve durumlarda inşa edilir. Bu kuyular çoğu zaman depo, tesisat, ara malzemeler, taşıyıcı motorlar ve benzeri ekipmanlarla bütünleşik olarak inşa edilir.

Kimi zaman bir yetimhanenin banyo, kimi zaman bir caminin şadırvan, kimi zaman tarım arazisinin sulama ihtiyacını veya farklı zorlukları gideren bu yapılar, bölgedeki ihtiyacı tek seferde ve tümden karşılamak için yapılır. Özellikli su kuyularının durumları ve maliyetleri her seferinde farklılık gösterse de en çok ihtiyaç duyulan projeler arasında yer alır.

Arsenik, siyanür gibi maddelere bağlı herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşılmaması için açılan her kuyudan su örnekleri alınır ve laboratuvar ortamında su analizi yapılır. Rapor sonucuna göre çıkacak su uygunsa su kuyusu kullanıma açılır.

Su kuyusu çalışmaları yaklaşık 1-3 ay sürmektedir. Bölge ve o bölgeden yaşanabilecek sıkıntılara göre bu süre değişiklik gösterebilir.

Dünyada her 10 kişiden biri suya erişemiyor. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyarlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalması için ciddi ve uygulanabilir önlemler alınmazsa insanların karşı karşıya olduğu tehlikeler daha da artacak. Yedi Başak olarak dünya üzerinde su sıkıntısı problemi yaşayan milyonlarca insanın her türlü ihtiyacını giderebileceği temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların başında ihtiyaç bölgelerinde su kuyusu veya özellikli su kuyusu açmak geliyor.

Yedi Başak'ın su kuyusu açtığı ülkeler ihtiyaca göre belirlenir. Bu kapsamda; Çad, Gana, Kamerun, Nijer, Senegal, Etiyopya, Tanzanya, Uganda, Nijer, Nijerya, Gazze ve Yemen Yedi Başak'ın su kuyusu çalışmaları yaptığı bölgelerdendir. Derneğimiz zaman zaman ülke ve bölgelerde değişiklik olabilir. Su kuyusu açtırmak için bölge seçimi yapmadan önce 553 886 7777 numaralı telefonu arayarak yetkili Yedi Başak personeli ile irtibata geçmeniz gerekir.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>