ZEKAT: RAMAZAN PAYLAŞARAK ÇOĞALMA AYIDIR

2025-02-12 00:00:00
SHARE:
...

ZEKAT: RAMAZAN PAYLAŞARAK ÇOĞALMA AYIDIR

 Zekât, İslam’ın temel ibadetlerinden biri olup, malî bir yükümlülüktür. Kur'an-ı Kerim’de namaz ile birlikte anılan zekât, malın belli bir kısmının Allah’ın emri gereği fakirlere ihtiyaç sahiplerine ve belirlenen diğer zekât alıcılarına verilmesidir. Hicretin ikinci yılında farz kılınmıştır. Siz de zekatınızı Yedi Başak İnsani Yardım Derneği aracılığı ile mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi kişilere bağışlayabilirsiniz. Yedi Başak Zekat Bağışı

 

ALTIN ZEKAT HESABI

Zekât, toplumdaki gelir dağılımı adaletsizliğini azaltmayı hedefleyen bir sosyal yardım sistemidir. Zenginler ile fakirler arasında köprü kurarak ekonomik dengenin sağlanmasına katkıda bulunur. İslam’ın ekonomik sisteminde zekât, servetin belli ellerde toplanmasını önleyerek, dolaşımını artırır ve fakirlerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olur.

 

 Birbirinden farklı ayardaki altınların zekât nisabı, 24 ayardan 80,18 gram altın değeri üzerinden hesaplanır. Buna göre, ayarları veya ağırlıkları ne olursa olsun kişinin elinde bulunan altınların toplamı 24 ayardan 80,18 gram altın değerine ulaştığında kırkta bir (% 2,5) oranında zekât verilmesi gerekir.

 

ALTINDA ZEKATI HESAPLAMA

 

Zekâtın farz olması için kişinin sahip olduğu altın miktarının nisap miktarını geçmesi ve üzerinden 1 yıl geçmiş olması gerekir.

•           Nisap miktarı: 85 gram altın

•           Zekât oranı: %2.5 (1/40)

 

Altın Zekâtı Hesaplama

Formülü:

Zekat Miktarı=Sahip olunan altın miktarı×2.5100\text{Zekât Miktarı}

 = \text {Sahip olunan altın miktarı} \times  \frac {2.5}{100}

Zekaˆt Miktarı= Sahip olunan altın miktarı×1002.5

 

Örnek 1: 100 Gram Altın İçin Zekât

•           Altın miktarı: 100 gram

•           Zekât hesabı: 100×0.025= 2.5 gram100 \times 0.025 = 2.5

 \text{ gram} 1 00×0.025=2.5 gram

•           Verilmesi gereken zekât: 2.5 gram altın veya karşılığı nakit para

 

Örnek 2: 200 Gram Altın İçin Zekât

•           Altın miktarı: 200 gram

•           Zekât hesabı: 200×0.025=5 gram200 \times 0.025 = 5 \text

{ gram}200×0.025=5 gram

•           Verilmesi gereken zekât: 5 gram altın veya karşılığı nakit para

 


11 Ayın Sultanı olan ayda gerçekleştirdiğimiz yardımlar, yüz binlerce kişinin hayatına dokundu ve Ramazan'ın bereketini paylaştık. 
Yedi Başak İnsani Yardım



Ramazan Yardımları 2025: Hangi Yardım Projelerine Destek Olabilirsiniz?



 İftar Programları:
Ramazan ayının bereketini dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak için iftar organizasyonları düzenliyoruz.


 Sahur Paketleri:
Türkiye, Suriye, Gazze, Afrika, Afganistan, Bangladeş ve Yemen gibi ülkelerdeki ailelere sahur paketleri ulaştırarak sofraların bereketini artırıyoruz.


 Gıda Kolileri:
Gazze, Afrika, Afganistan, Bangladeş ve Yemen gibi bölgelerdeki ailelere temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak için gıda kolileri ulaştırıyoruz.


 Fitre ve Zekât Dağıtımı:
Fitre ve zekât bağışlarınız, birçok bölgedeki ihtiyaç sahiplerine umut oluyoruz.


 Sebze Paketleri:
Gazze, Suriye ve Afrika’da gıda sıkıntısı çeken ailelere sebze yardımları sağlayarak sağlıklı beslenmelerine katkı sunuyoruz.


 Bayramlık Kıyafetler:
Yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafetler hediye ediyoruz.


 Temiz İçme Suyu Projeleri:
Afrika ve Somali’de temiz su projeleriyle binlerce insanın su ihtiyacını karşılıyoruz.


 Kur’an-ı Kerim Dağıtımı:
Afrika’nın çeşitli bölgelerinde hafız öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim bağışı yaparak manevi destek sağlıyoruz.


 Ekmek Dağıtımı:
İhtiyaç duyulan tüm bölgelerde ekmek dağıtımları gerçekleştiriyoruz.




 

ZEKÂT BAĞIŞIMI NASIL VEREBİLİRİM?

Biriktirilen mal varlığından zekât oranı %2,5 (1/40) olarak hesaplanır. Altın ve gümüşten yapılmış ziynet eşyaları da gerekli şartları taşıyorsa zekâta tabi olur.

 Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak zekât bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.  Siz de zekâtınızı bağışlayarak iyiliğin çoğalmasına vesile olabilirsiniz.

 


2025 ZEKÂT İLE RAMAZAN’IN HEYECANINI PAYLAŞIN


Zekât bağışlarınızı Yedi Başak İnsani Yardım Derneği aracılığıyla güvenle yapabilir, ihtiyaç sahiplerine umut olabilirsiniz.

Zekât Bağışı İçin Hemen Tıklayın: Bağış Yap

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>