Adak-Akika- Şükür - Su Kuyusu

03.03.2024
PAYLAŞ:
...

Su Kuyusu

Su kuyusu açtırmak, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan topluluklar için son derece önemlidir. Bunun temel sebebi suyun yaşamın devamı için temel bir gereksinim olmasıdır. İnsanlar su kuyuları sayesinde içme suyu ihtiyaçlarını karşılarlar. Sadece içme suyu bakımından değil tarımsal sulama yapmak ve hayvanların yaşamının devamı içinde su oldukça hayati öneme sahip bir kaynaktır. Su kuyusu ayrıca toplumların sağlık ve sağlık bilgisi koşullarını iyileştirebilir bu bağlamda da salgın hastalıkların azalması, hijyene önemin artması, insanların daha sağlıklı yaşaması bakımından da su kaynaklarına olan erişim yaşam kalitesini attırır niteliktedir.  Dinimizde suyun önemi büyüktür ve su kutsal bir varlıktır bunun yanı sıra canlıdır. Kuran’da ve Hadislerde suyun temizliği, bereketi ve hayatın devamı için vazgeçilmez bir unsur olduğu vurgulanmıştır. Dinimize göre su, Allah'ın bir lütfüdür ve insanların suya olan hakları olduğu vurgulanır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) da bir Hadisinde, "Bir kişi öldükten sonra devam eden sadaka'nın en hayırlısı, kişinin kazandığı ilmiyle insanlara su sağlamasıdır." buyurarak suyun önemini ve hayrına dikkat çekmiştir. Su kuyusu açtırmak özellikle de suyun kıt ve az olduğu bölgeler için tüm standartları baştan aşağıya değiştiren ve etkileyen en önemli faktördür. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak suyun öneminin ve iyileştirici gücünün farkındayız. Bu sebeple su kuyusu açma projelerimize hayırsever vatandaşlarımız ve bağışçılarımız sayesinde hız kesmeden devam etmekteyiz. Su kuyusu projemizin faaliyet alanları Uganda, Çad, Bangladeş, Afganistan, Somali’dir. Bunun yanı sıra genel su kuyusu bağışları da kabul etmekteyiz.  Somali için 850 TL, Çad için 600 TL, Afganistan için 500 TL, Bangladeş için 500 TL, Uganda için 650 TL olarak derneğimiz tarafından ücretler asgari düzeyde belirlenmiştir.  Su kuyusu açma maliyetleri, açılacak yerin toprak ve zemin yapısı, bölgede yararlanacak kişi sayısı, diğer teknik hesaplar ile birlikte maliyet tablosu çıkarılmaktadır. Bu tür faaliyetler için hesap verebilirlik bizler için oldukça önemli hususlar arasındadır. Tüm bunların yanı sıra dilerseniz herhangi bir ücrete tabii olmadan kendi miktarınızı belirleyerek genel su kuyusu bağışı da yapabilirsiniz.

Adak-Akika-Şükür

Adak kurbanı bir kişinin Allah'a bir niyet veya dilek için bir taahhütte bulunmasıdır. Bir kişi, belirli bir isteğinin yerine gelmesi veya bir iyilik için Allah'a bir şey adar. Adak kurbanı genellikle kişinin isteğinin yerine gelmesi durumunda belirli bir ibadeti gerçekleştirmeyi veya belirli bir miktar sadakayı içerir. Akika kurbanı ise yeni doğan bir çocuğun doğumunun ardından kesilen kurbana verilen isimdir. Dünyaya yeni gelmiş bebeğin doğumunu kutlamak, Allah için hayırlı bir kul olmasını temenni etmek ve onun adına Allah'a şükretmek için yapılır. Bu kurban genellikle bir erkek çocuk için iki, bir kız çocuk için bir kurban şeklinde kesilir ama bununla alakalı kesin bir kaide yoktur. Şükür Kurbanı ise bunlardan farklı olarak Allah'a bir nimet veya lütuf için şükretmek amacıyla kesilen kurbandır. Bir kişi, istediği herhangi bir şeyin gerçekleşmesi içini hayatında olup biten her şeye şükür etmek için Allah'ın bir lütuf veya nimet vermesi durumunda şükür olarak bir kurban keser. Adak kurbanı kişisel bir adanmışlık veya niyeti ifade ederken, Akika ve şükür kurbanı genellikle Allah'a şükretmek veya onun adına bir ibadette bulunmaktır. Akika, doğan bir çocuğun doğumunu kutlamak için kesilirken, şükür kurbanı bir nimet veya lütuf için kesilir. Yani bu kurbanlar mantık olarak birbirlerine oldukça benzeseler de farklılıkları ayrıntılarda saklıdır. Bu demek olmuyor ki çocuğu olan kimse bu lütuf için Allah’a şükür kurbanı kesemez.  Adak, herhangi bir isteğin gerçekleşmesine bağlı olarak kesilebilir, ancak Akika ve şükür kurbanı belirli durumlar için kesilir. Bu ibadetlerin hepsinin en temel ortak yanı hepsinin Allah için bir ibadet içermesidir. Bunun yanı sıra kurbanlar itaat, sadaka ve şükür ifadeleridir. Dinimizin de temel ibadetleri arasında yer alır.  Bu ibadetleri yapan kimseler kendileri Allah’a daha yakın hissederler.  Bu kurbanları derneğimiz Türkiye, Afrika (Somali, Çad, Nijer, Uganda, Tanzanya), Yemen, Gazze, Suriye, Afganistan, Bangladeş (Arakan) bölgelerine yapmaktadır. Kurbanlıkların küçükbaş veya büyükbaş kesiminin istenilmesi durumunda ücretlendirmeler, Suriye kurban Küçükbaş 8.500 TL,  Afrika kurban küçükbaş  2.500 TL, Afganistan kurban küçükbaş 3.500 TL, Yemen kurban küçükbaş 4.500 TL,  Türkiye kurban küçükbaş 8.500 TL olarak derneğimiz tarafından asgari düzeyde belirlenmiştir.  Bağışlarınızı Banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Yurt dışı bağışlarınız için de USD VE EURO birimleri üzerinden bizlere bağışlarınızı iletebilirsiniz.  

Su kuyusu açma projeleri, yaşamın temelini değiştiriyor. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Uganda, Çad, Bangladeş, Afganistan ve Somali gibi kırsal bölgelerde suya erişimi artırıyor. Ayrıca adak, akika ve şükür kurbanlarıyla Allah'a şükür ve niyetler ifade ediliyor. Bağışlarınızla bu projelere destek olabilirsiniz. Su kuyusu açma maliyetleri, açılacak yerin zemin yapısı ve bölgedeki ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak belirleniyor. Derneğimiz, Türkiye ve Afrika'da kurban kesimlerini gerçekleştiriyor. Bağışlarınızı banka yoluyla, online sistemlerden veya çağrı merkezimiz aracılığıyla iletebilirsiniz. Su kuyusu açma projeleriyle hayatı değiştirin, bağış yapın!

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>