Afrika Bağış - Afrika Adak Bağışı

2024-05-14 00:00:00
PAYLAŞ:
...

Afrika Su Kuyusu Bağış

 Afrika su kuyusu bağış faaliyetimiz 2024 yılı için de hız kesmeden devam etmektedir. Afrika bölgesi yüzyıllardır kuraklık ve açlık denince akla gelen ilk bölgedir. Afrika en eski ve kadim medeniyetlerden birisi olmasının yanı sıra bu medeniyetin başlangıcından itibaren coğrafyada aynı kuraklık ve açlık devam etmektedir. Son yıllarda iklim değişikliği ve küresel ısınmanın da en hazin gerçekliği ile yüzleşmeye devam eden bölgede açlık ve susuzluk ciddi manada can alan noktalara ulaşmıştır. Afrika bu sorunu her ne kadar kendi içerisinde yaşıyor ve mücadelesini yalnızca kendi içinde veriyor gibi gözükse de aslında bir insanlık dramına da ev sahipliği yapmakta ve bu durum birçok toplumu yakından ilgilendirmektedir. Afrika yer altı kaynakları bakımından oldukça zengin fakat yerin üzerinde yaşayanlar için kurak toprakları ve susuzluğu ile adeta çileye dönüşen hayatların yaşandığı bir bölgedir. Bu gerçeklikle yüzleşebilen ve bunu bir nebze olsun değiştirme gücüne sahip olan bizlerin de hiç durmaksızın bölge için mücadelesi devam etmektedir. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler bu mücadelede mazlumların ve mağdur olanların yanında olarak her daim elimizden gelen desteği göstermeye hazırız. Bu yolda bizleri destekleyen ve anlamda yanımızda olan bağışçı hayırseverlerimiz, gönüllülerimiz ve kadromuza sırtımızı yaslayarak dernek olarak mücadelemize durmadan devam ediyor ve Afrika su kuyusu bağış projelerimize devam ediyoruz. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak su kuyusu bağışlarınız için web sayfamız üzerinde ayrı bir başlık açarak bağışların tek bir alanda toplanması ve bağışçıların işinin kolaylaşmasını sağladık. Su kuyularının açılması bakımından maliyetlerin en şeffaf ve dürüstçe hesaplanması ve halka bu şekilde duyurulması gerektiğine inandığımızdan tüm maliyet hesaplarımızı halka açık şekilde gerçekleştiriyoruz. Çağrı merkezlerimizi arayan herkese bunları açık yüreklilikle kalem kalem anlatıyoruz. Özellikle ucuz su kuyusu açtırma iddialarında bulunan bazı organizasyonların bu konudaki ısrarlarını yalnızca bir iddia olduğunu bilmenizi isteriz. Su kuyusu maliyetleri açılan bölge, bölgenin statik yapısı, su kuyusunun kurulacağı alan, yararlanacak kişi sayısı, kuyudaki su miktarı, derinlik gibi birçok etkene bağlı olarak hesaplanması gerektiğinin de özellikle altını çizmek isteriz. . +90 553 886 77 77 numaralı çağrı merkezimizi arayarak da bağışlarınızı iletebilir ve aklınızdaki soruları da bizzat bizlere iletebilirsiniz.

Afrika Bağış

Afrika bölgesi bağış konusunda dernek, vakıf, kurum ve kuruluşlar tarafından diklikle tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır. Bunun en temel sebeplerinden birisi Afrika bölgesinin özellikle kuraklık ve gıdaya erişim konusunda zorluklar yaşamasıdır. Afrika bölgecide son yıllarda yaşanan iklim değişiklikleri ve küresel ısınma sebebiyle bu kuraklığın arttığı ve kavurucu sıcaklardan dolayı yer altı sularının bir kısmının bile kuruduğuna şahitlik ettik. Bu sebeple mevcut su kaynaklarının kullanılması bakımından su kuyusu bağışları oldukça hayati bir önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra kişilerin gıdaya erişimlerinde yaşanan sorunların da sonu gelmemekte. Bu sebeple Afrika bağış projeleri arasında kurbanlık kesimlerine de yer verilmektedir. Bölge halkının gıdaya ve proteine ulaşımı hayati bir önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra hem temiz suya hem de gıdaya erişim temel insan haklarıdır. Bu hakkın teslim edilmesi bakımından Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler çalışmaya ve emek vermeye devam edeceğiz. Bağışçı hayırseverlerimizin sayesinde toplanan tüm yardımların yerlerine ulaşması için aracı olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Devamlı bu alanlara bağış yapan hayırseverlerimiz sayesinde hem organizasyon alanlarımızı hem de gönül coğrafyamızı genişletiyoruz. Devamlı şekilde düzenli bağış yapmak, toplanan yardımların ve bölgeye giden hayırların istikrarlı olması bakımından oldukça önemlidir. Sizler de devamlı bağışçılarımızdan olmak isterseniz Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak yürüttüğümüz kurban bağışları projelerimize göz atabilir ve Afrika bağış seçeneklerine ve diğer bağış türlerine yardımda bulunmak için, banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Yurt dışı bağışlarınız için de USD VE EURO birimleri üzerinden bizlere bağışlarınızı güvenli bir şekilde iletebilirsiniz. ‘’ Yardım Kuruluşu Yedi Başak İnsani Yardım Derneği 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14.09.2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği vergiden muaf değildir.’’ Referans işlerimizi web sayfamız üzerinde bulunan faaliyetlerimiz kısmından görebilir, dilerseniz yönetim kurulumuz ve dernek kurucumuz hakkında da bilgililere Hakkımızda kısmından bakabilirsiniz.

Afrika Adak Bağışı

Afrika bölgesi gıdaya erişim konusunda problemlerle boğuşmaya devam ediyor. Bölgede yaşanan bu gıda ve su problemine çözüm getirebilmek adına Afrika adak bağışı ve su kuyuları açtırma faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Hayırlarınızı özellikle bu bölgeye yönlendirmek konusunda istikrarlı bir şekilde Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak çalışamaya devam ediyoruz. Özellikle herkesin bu alandaki hassasiyetinin ve güvenilir bir kurum arayışının farkındayız.  Bu sebeple yurtiçi ve yurtdışı bağış toplama statüsüne sahip olabilmek için bağımsız denetlemelere, valilik ve resmi izinlere sahip bir dernek olarak güvenilirliği esas alarak yola çıktık. ‘’ Yardım Kuruluşu Yedi Başak İnsani Yardım Derneği 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14.09.2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği vergiden muaf değildir.’’ Referans işlerimizi web sayfamız üzerinde bulunan faaliyetlerimiz kısmından görebilir, dilerseniz yönetim kurulumuz ve dernek kurucumuz hakkında da bilgililere Hakkımızda kısmından bakabilirsiniz. Yedi Başak olarak bizler dernek tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi ilgili mevzuatın izin verdiği ölçüde ve imkân dâhilinde yurt içinde ve yurt dışında sağlık yardımına muhtaç herkesi, fakir hastaları tedavi ettirmektedir. Doğum, hastalık, kaza hallerinde, her türlü ilaç ve tedavi masraflarının karşılanmasına katkıda bulunabilme izinlerine sahiptir. Yurt içinde ve yurt dışında tedavilerini yaptırma iznine sahiptir. Derneğe yapılan bağışları; her türlü nakdi, ayni bağışlar ile kurban bağışını kabul eder, kurban organizasyonları düzenler, kurbanların yurt içinde ve dışında kesimini yaptırır ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırır. Fitre, zekât, kurban derisi, et, bağırsak bağışlarını kabul eder. Bu sebeple sizler de derneğimiz üzerinden güvenilir bir şekilde bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Afrika adak bağışı projemizi de gerekli izinler ve bölge halkının duruma vakıf olarak düzenlemeye devam ediyoruz. Afrika adak bağışı projemize katılmak isterseniz web sitemiz üzerinde yer alan aşamaları takip edebilir ve kurban başlığını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>