Afrika Bağış ve Kurban Gönderme | Yedi Başak İnsani Yardım Derneği

2024-06-09 00:00:00
PAYLAŞ:
...

Afrika Bağış Kurban Gönderme

Afrika bağış faaliyetleri yapmak veya katılmak insanlığın genel refah seviyesinin artması için oldukça ciddi bir öneme sahiptir. Bu bağışlar birçok olumlu durumun gelişmesini sağlayabilir. Öncelikli olarak insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması bakımından Afrika bölgesine bağış yapmak hayati bir öneme sahiptir.  Afrika kıtasında yaşayan insanlar yemek, barınma, kıyafet, gıda ve temiz su gibi birçok temel ihtiyacını karşılayamamaktadır. İnsanlığın gelişmesi ve insancıl bakış açısının onurunun korunabilmesi bakımından Afrika bağış yapmak projeleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Bunun dışında insanların gıda güvencesi ve sağlık hizmetlerine erişim gibi konularda yaşadığı problemleri en aza indirmek bakımından da Afrika bağış projeleri oldukça önemlidir. Suyun ve yeterli beslenmenin olmadığı yerlerde salgın hastalıklar ve hijyen eksiklikleri ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple bağışlar bu tür ihtiyaçların karşılanmasına vesile olur. İkinci olarak yoksullukla mücadele ve ekonominin kalkınması bakımından da bölgeye giden bağışlar oldukça kritiktir. Afrika dünyanın en yoksul kıtalarından birisidir. Afrika bölgesi sadece açlıkla değil aynı zamanda yoksullukla da mücadele eden bir toplumsal bunalımın içerisindedir. İnsanların eğitim, sağlık ve geçimini sağlaması için gerekli alt yapılar mevcut değildir. Bu gibi bir dizi problemin yaşandığı bu kıta için özellikle dernekler, kurum ve kuruluşlar yardım organizasyonları düzenleyerek gelişime katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bizler de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bu yardım elini uzatan derneklerden birisiyiz. Yedi Başak olarak bizler her dönem Afrika bölgesi için yardım organizasyonlarımızı sürdürerek devamlı bir kalkınma sağlanmasını amaçlıyoruz. Dönemsel ve devamlı projeler düzenlenerek bölgeye giden yardımlar bakımından istikrarın sağlanmasını önemsiyoruz. Bu sebeple bu sene de Afrika bağış faaliyetlerimiz arasına su kuyusu, Afrika adak ve kurban bağışı gibi faaliyetlere yer vererek yardım eli uzatılmasına vesile oluyoruz. Sizler de bu yardımlaşma zincirinin bir parçası olmak ve bizlerle birlikte bu yolda yürümek isterseniz web sayfamız üzerinde bulunan online yardım seçeneğimizi kullanabilir ve bağışlarınızı derneğimiz üzerinden ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra illerdeki dernek temsilciliklerimizi de ziyaret ederek yardım faaliyetlerimize katılabilir, aklınıza takılan sorular 7/24 açık çağrı merkezimizden bizlere ulaşarak cevaplandırabilirsiniz.

Doğrudan Afrika Kurban Bağışı Yapmak İçin;

Afrika Adak Bağış Yapma

Afrika bölge olarak özellikle son yıllarda yaşanan iklim değişimlerinden fazlaca etkilenmiş ve gıdaya erişim sorunu artarak devam etmiştir. Bölgede yetersiz beslenme ve temiz suya erişim sorunundan kaynaklanan sağlık problemleri artmıştır. Afrika Adak bağış projelerine katılmak insanların özellikle et ve proteine olan ihtiyaçlarını gidermek bakımından hayati bir önem taşımaktadır. Özellikle sağlık hizmetlerine destek vermek ve sağlık alanında yaşanan sorunların önüne geçebilmek için başta insanların gıdaya erişimini temin etmek oldukça önemlidir. Bu yardımların istikrarlı bir şekilde devam etmesi birçok noktada kritik önem taşımaktadır. Afrika adak bağış yaparak sağlık hizmetleri alanında bireyi iyileştirme yönünde destek olunabilir. Temel sorunların çözülmesinin ardından sağlık tesislerinin kurulması, ilaç tedarikinin sağlanması, personel gönderilmesi gibi birçok duruma da ön ayak olunmuş olur. Afrika bağışları bireyin iyileşmesini ve ekonomik olarak bir kalkınma sağlayacağından toplumsal olarak kalkınmayı da arttıracak niteliktedir. Adil bir toplumun oluşması ve insan haklarının korunması bakımından Afrika su kuyusu, kurban ve adak gibi kurban çeşitlerinin hızla bölgeye ulaştırılması oldukça önemlidir. Bizler de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak tüm bu yardımların sadece tek bir noktaya değil aslında bölgedeki her şeyi domino etkisi ile iyileştirdiğinin farkındayız. Bu sebeple her yıl olduğu gibi bu sene de Afrika bağış kampanyalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Değerli hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarından oluşan yardımları dürüstlük ve şeffaflık ilkelerimizi göz önüne alarak yerlerine bizzat ulaştırıyoruz. En başından sonuna kadar gerek kurbanlık hayvanlar konusunda gerekse su kuyusunun açılması projelerine kadar tüm süreci başından sonuna kadar takip ederek bu yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştığı ana kadar tüm sürecin takipçisi oluyoruz. Sizler de bağışçı olmak isterseniz Banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Yurt dışı bağışlarınız için de USD VE EURO birimleri üzerinden bizlere kurban ve su kuyusu bağışlarınızı iletebilirsiniz. İyilikte hep beraber el ele verebilmek için siz de Yedi Başağın bereketine güvenin.

Afrika bagis gönderme

Afrika yapılan bağışların bireysel ve toplumsal faydaları oldukça geniş bir yelpazede ele alınabilir. Bölgeye yapılan bağışlar acil yardım veya insani yardım olarak ikiye ayrılabilir. Genellikle bildiğimiz üzere Afrika gibi gıda ve su probleminin sonuçlarının artarak devam ettiği ülkelerde her yardım ciddi bir acilen taşımaktadır.  Bu sebeple yapılan her türlü insani yardımı acil yardım olarak nitelendirebilmek de mümkündür. Özellikle her geçen dakika açlıktan birilerinin hayattan koptuğu, bebeklerin yetersiz beslenmeden dolayı öldüğü veya hastalandığı, yaşlıların temiz suya ve hijyene erişim sorunlarından dolayı hastalanıp hayatını kaybettiğini göz önünde bulundurursak oldukça acil bir yardımın bölgeye ulaşması gerektiğini söyleyebilmek mümkündür. Öncelikli olarak temel ve insani ihtiyaçların karşılanması bakımından Afrika bölgesine gidecek olan her yardım oldukça hümanist temellere dayanmaktadır. Bölge üzerinde yapılan araştırmalarda halkın her geçen dakika daha da risk altında olduğunu söylemek mümkündür. Toplumsal yaşam kalitesinin artması demek dünyanın refahının artması anlamına gelmektedir. Bu sebeple yapılan her türlü yardım aslında dünya için ve insanlık için atılmış büyük adımladır. Bunun yanı sıra Afrika susuzluk ve kuraklıkla mücadelesinde eğitim ve ekonomi gibi kelebek etkisi dediğimiz ekosistem içerisinde yer alan her türlü ayrı alanın da etkilendiğini görmekteyiz. Eğitim imkânlarının gelişmesi okul, kitap, kırtasiye, eğitim programı ve bursların düzenlenmesi bu bakımdan ciddi bir önem arz etmektedir. Bunların temelde çözümlenebilmesi için başta temel insani ihtiyaçları ardından da istikrarlı olarak bu alanlara bağışta bulunmak oldukça önemlidir. Afrika bagis alanında yapılan yatırımların alt yapı projelerinde kullanılması, su kuyularının açılması, su arıtma tesislerinin kurulması gibi noktalara da özen göstermek gerekmektedir.  Afrika bagis alanında çevrenin korunması, sürdürülebilir ve kalıcı yardımların bölgeye ulaştırılması gibi konular da dikkate alındığında bu yardımların gelecek nesillere aktarılması bakımından ciddi bir önemi vardır. Bu durum da Afrika bölgesinin küresel topluma etkisi ve adapte olması bakımından bölgeyi geliştirmeye ve yenilenmeye götürür. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak tüm bu yardımların alt etkilerinin ve olumlu yönlerinin farkındayız. Eğer bu yardımlar yapılmaz ise karşı karşıya kalacağımız tablonun da bir o kadar farkında olmamızdan kaynaklı Afrika Bagis organizasyonlarımızı devam ettiriyoruz.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>