Afrika Kurban Bağışı - Afrika Su Kuyusu Bağış

2024-05-13 00:00:00
PAYLAŞ:
...

Türkiye Kurban Bağışı

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak 2024 yılı Kurban Bayramı vesilesiyle yine kurbanlık bağış faaliyetimizi sürdürüyoruz. Kurbanlık bağışları Türkiye içerisinde prosedürler uygun şekillerde bu kurbanların kesilmesini sağlayan vakıf, dernek, kurum ve kuruluşlar tarafından yapılmaktadır. Kurbanın ücretini bir hayır kurumuna bağışlamakla kurban ibadeti gerçekleşmiş olmaz. Bağışlanan kurumun veya kuruluşun sizler adına bu kurbanı vekâleten kesmesi gerekmektedir. Kurban kesmek bilindiği üzere maddi bir ibadettir fakat bedeli bağış yapılarak gerçekleştirilmez, kan akıtılması gerekmektedir. Kişi ancak bu şekilde kurban bağışını gerçekleştirmiş olur. Bu noktada kurban bağışlarının güvenilir kurum veya kuruluşlara yapılmasında oldukça büyük bir fayda vardır. Türkiye Kurban bağışı alanında güvenilir kurumların araştırılması bakımından dikkat edilmesi gereken basit ve önemli birkaç nokta vardır. Bunlardan ilk olanı yardımı düzenleyen kurumun gerekli resmi izinlerinin olup olmadığı konusudur. Bu izinleri bilinen kurum ve kuruluşlar resmi web adresleri üzerinden şeffaf bir şekilde yayımlamaktadır. Bunun dışında bu bahsi geçen yerlerin vergi levhaları kolaylıkla internet üzerinden sorgulanabilir. İkinci olarak yardım yapılacak olan kurum veya kuruluşun referans işlerine bakılmalıdır. Kurumların çağrı merkezleri üzerinden bizzat iletişime geçilerek akıllardaki soru işaretleri giderilmelidir. Eğer merak ediliyorsa derneğin, vakfın veya hayır kurumunun kurucuları hakkında bilgi edinilebilir yönetim kurulundaki kişiler hakkında da bilgi toplanabilir.  Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Türkiye kurban bağışı alanında yardım toplama statüsüne sahip bir derneğiz. ‘’ Yardım Kuruluşu Yedi Başak İnsani Yardım Derneği 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14.09.2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği vergiden muaf değildir.’’ Referans işlerimizi web sayfamız üzerinde bulunan faaliyetlerimiz kısmından görebilir, dilerseniz yönetim kurulumuz ve dernek kurucumuz hakkında da bilgililere Hakkımızda kısmından bakabilirsiniz.

Afrika Kurban Bağışı

Afrika Yüzyıllardır susuzluk, kuraklık ve imkânsızlıklarla baş etmeye çalışan, yer altı zenginliklerinin ortağı çok, yoksuzluğunun ortağı hiç olan kavim bir medeniyettir. Afrikada yaşanan bunlarca zorluk ve imtihanın neredeyse hiçbir ortağı yoktur. Tüm bu sebeplerden dolayı Afrika kurban bağışı yapmak oldukça önemlidir. Öncelikle yardıma muhtaç insanlara destek olmak konusunda Afrika’ya kurban bağışında bulunmak önem arz eder. Afrika kıtasında onlarca açlık, yoksulluk, kuraklık ve hastalık gibi zorluklarla karşı karşıya kalmış insan vardır. Kurban bağışları bu zorluklarla mücadele bakımından yardıma muhtaç Kişilere el uzatabilmektir. Gıdaya olan ulaşımın zor olması bölgede hastalıkların yayılması ve hijyen sorunları gibi birçok ciddi problemi de yanında getirmektedir. Bunun dışında toplumları bir araya getirmek konusunda da kurban bayramı ve kurban bağışları ciddi bir önem taşımaktadır. Kurban bağışı birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının da gelişmesine ciddi manada katkıda bulunmaktadır. Ekonomik olarak büyük problemler de yaşanan bu coğrafyalarda ekonomiye katkıda bulunmak için kurban bağışları yapılabilir ve gıdaya ulaşımı daha ekonomik hale getirebilir. Yerel ekonomi ve büyümeye katkıda bulunarak toplumların daha refah içerisinde yaşamasına destek olunabilir. Son olarak Afrika kurban bağışı başlığında bağış yapan kişilerin ibadet ve manevi tatmin yaşaması bakımından da önemlidir. Kurban kesmek gerekli şartları sağlayan Müslümanlar için faz olduğundan manevi tatminin yakalanması ve ibadetlerimizin gerçekleşmesi için de bir vesiledir. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak kurban bağışı organizasyonlarımızda her zaman Afrika bölgesine öncelik vererek faaliyetlerimizi düzenledik. 2024 yılında da Afrika kurban bağışı projelerimiz sayesinde birçok mağdur insanın daha yüzünü güldürebilmek için yola çıkıyoruz. Kurban bayramı dışında da Adak, Akika ve şükür kurbanlarınızı da her dönem bağışlayabilirsiniz.  Dilerseniz dernek merkezlerimize ve temsilciliklerimize bizzat giderek, isterseniz web adresimiz üzerinden online şekilde veya bağışlarınızı sitemizde yer alan hesap numaralarımız üzerinden EFT veya Havale yaparak bizlere iletebilirsiniz.  +90 553 886 77 77 numaralı çağrı merkezimizi arayarak da bağışlarınızı iletebilir ve aklınızdaki soruları da bizzat bizlere iletebilirsiniz.

Afrika Su Kuyusu Bağış

Afrika yüzyıllardır su krizi yaşanan bir coğrafyadır. Özellikle su sorununa çözüm getirmek bölgedeki halkın sağlığı bakımından oldukça önemli ve kritik bir ol oynar. Temiz suya erişim oldukça insani ve temel bir haktır. Bu bölgede yaşanan bu krizin etkilerini azaltmak ve bazı bölgelerde kalıcı çözüme ulaşabilmek için su kuyularının açılması konusu ciddi bir öneme sahiptir. Temiz su hayattır. İnsanların temiz suya ulaşamadıkları bölgelerde ciddi sağlık ve hijyen sorunları ortaya çıkar. Temel olarak susuzluk böbrek, göz ve iç organ sağlığı bakımından dezavantajlı bir durum ortaya çıkarmaktadır. İnsanlar temiz suya erişemedikleri takdirde iç organ yetmezliğinden her yıl on binlerce insan hayatını kaybetmektedir. Bunun dışında hijyen eksikliğini de doğuran temiz suya erişim sorunu bir yandan da hijyen eksikliğinden insanların ölümüne yol açabilmekte, hastalıklar yayılmakta ve toplu ölümlere de yol açabilmektedir. Su kaynaklarının eksik olduğu ve temiz suya erişimin olmadığı bölgelerde sadece bireysel değil toplumsal olarak da birçok temel yapı taşı sarsılmaktadır. Eğitim, iş hayatı, aile hayatı gibi birçok etken bir domino taşı gibi birbirine bağlı olarak etkilenmektedir. Bu da toplumların karmaşık ve içinden çıkılamaz bir döngüye girmesine sebep olmacadır. Yerel ekonominin de susuzluktan dolayı ciddi zararlar gördüğünü söylemek gerekmektedir. Afrika Su kuyusu bağış açtırma projemiz Yedi başak İnsani Yardım Derneği olarak sürekli açık projelerimiz arasında yerini almaktadır. Her dönem su kuyusu açtırma faaliyetimizi aralıksız olarak devam ettirerek özellikle bölgede yaşanan bu devasa sorunun bir ucundan tutmak ve azaltmak gayesindeyiz. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak su kuyusu alanında bağışları hızlı bir şekilde toparlayarak profesyonel ekiplerimiz sayesinde tüm süreci başından sonuna kadar takip ediyor ve su kuyusu açma projelerini de dönemsel değil devamlı bağışa açık hale getiriyoruz. Afrika su kuyusu bağış projelerinin maliyetleri düşürmek ve herkesin bu alanda bağış yapabilmesini kolaylaştırmak bakımından su kuyusu açmak için statik planı el verişli olan bölgeleri seçerek bağışçılarımız için kolay bağış yöntemlerini de web sayfamız üzerinden sunuyoruz.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>