Afrika Kurban Bağışı - Yemen Kurban Bağışı

2024-05-12 00:00:00
PAYLAŞ:
...

Yemen Kurban Bağışı

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurban bağışı yapılacak bölge ve ülkelerin araştırılması da hız kazanmıştır. Kurban bağışı yapmak isteyenler özellikle kurbanlarını yurtiçinde ve yurtdışında belirli bölgeler için göndermek istiyor. Yurt içinde bağış yapmak isteyenler kendileri kurbanlarını kesebilme şansına sahipken yurt dışında bu organizasyonları profesyonel şekilde gerçekleştiren kurum, kuruluş, vakıf ve dernekler bulunuyor. Bizler de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bu bağışların yerine ulaştırılması ve toplu kurban bağışları için bu sene birçok farklı ülkede kurban bağışı organizasyonumuzu başlatmış bulunmaktayız. Yurtdışında Gazze (Filistin), Nijer, Uganda, Tanzanya, Çad, Somali, Afganistan, Bangladeş, Yemen ve Suriye gibi ülkelerde kurban bağışı faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Yemen kurban bağışı organizasyonumuz da yurt dışı kurban faaliyetlerimizden birisidir. Yemen kurban bağışı özellikle yurt içinden oldukça fazla bağış yapılmak istenen bölgeler arasında yer almaktadır. Kurban bağışı yapılacak olan bölgelerin seçiminde özellikle ülkeleri seçerken birçok farklı etkeni ve değişkeni göz önünde bulundurarak seçim yardımların gideceği ülkeleri seçiyoruz. İlk olarak savaştan, afetten, kuraklık ve susuzluktan veya siyasi karmaşalardan muzdarip olan, halkı mağdur edilmiş ve insanlık dramının yoğunlukla yaşandığı ülkelere öncelik veriyoruz. Bu ülkelerden birisi de Yemen olduğu için Yemen kurban bağışı projemize 2024 yılı kurban bayramında da devam ediyoruz. Gazze ve Filistin bölgesi dışında yer alan tüm kurbanlıkların kesimlerini belirlenen ülkelere profesyonel ekiplerimizi yönlendirerek gerçekleştiriyoruz. Kurban kesimlerinin helal ve hijyen koşullarına uygun olmasına özen gösteriyoruz. Kurbanlık hayvanlar kesiklerken bağışçılarımızdan teker teker vekâlet alarak sürecin tüm adımlarını birebir takip ediyor ve ardından da kurbanlıkların video ve görsellerini de hisse sahipleri ile paylaşıyoruz. Sizler de bağışlarınızı derneğimiz üzerinden gerçekleştirmek isterseniz Yedi Başak İnsani Yardım Derneği web sayfamız üzerinden hızlı bağış yap butonuna tıklayarak bağış yapmak istediğiniz ülkeyi seçebilir veya faaliyetlerimiz başlığı altından kurban butonuna tıklayarak bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kurban bağışlarınızı PTT, E-Kart, Banka hesap numaraları, SMS veya online ödeme şeklinde derneğimize ulaştırabilir ve sizlerin adına kurbanlıkları ihityaç sahiplerine ulaştırmamıza yardımcı olabilirsiniz.

Türkiye Kurban Bağışı

Türkiye kurban bağışı konusunda son yıllarda ciddi yükselişe geçmiş ülkelerden birisidir. Müslüman çoğunluğu olan ülkelerde uygulanan bu sistem yardımlaşmanın, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birisidir. Bu yıl da Türkiye Kurban bağışı projemizi Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak devam ettiriyoruz. Bu bayram da herkes bayramı aynı coşku ve heyecanla karşılayabilsin diye bizler de bu faaliyetimize aralıksız şekilde devam ediyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de kurbanlarımızı helal kesim kurallarına uygun ve hijyen sertifikalı şekilde keserek ihityaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu sürecin en başından en son aşamasına kadar her basamağını titizlikle takip ederek herhangi bir tereddüte yer vermeden ilerletiyoruz. Kurbanlık hayvanların seçiminden etlerin dağıtımı aşamasına kadar her süreç birebir derneğimiz kontrolü altında gerçekleşmektedir. Herkes güvenilir şekilde kurban bağışını gönül rahatlığıyla yapabilsin diye tüm resmi ve valilik izinlerini alarak kurban bağışı toplayabilme statüsündeki bir dernek haline geldik. Kurban dışındaki tüm yardım faaliyetlerimizi de dâhil ederek birçok alanda yardım ve iyilik dağıtmaya devam ediyoruz. Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı doğal afetler nedeniyle bu sene Türkiye Kurban bağışı alanınca ciddi bir talep aldık. Bunun sonucunda da gerekli izinlerimizi yenileyerek her sene olduğu gibi kurbanlık bağışı faaliyetlerimize dernek olarak organizasyonlarımız arasında yer verdik. ‘’ Yardım Kuruluşu Yedi Başak İnsani Yardım Derneği 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14.09.2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği vergiden muaf değildir.’’ Bu izin ve belgeleri derneğimizin web sayfasında halka açık bir şekilde paylaşmaktayız. Güvenini kazandığımız devamlı bağışçılarımız ve aramıza her geçen gün katılan yeni hayırseverler sayesinde daha fazla icraata ve iyiliğe el uzatabiliyoruz. Sizler de dilerseniz devamlı projelerimize katılarak sürekli bağışçılarımızdan olabilir veya sayfamız üzerinde bulunan gönüllü ol butonu sayesinde bu yolda bizimle yürüyebilirsiniz.

Afrika Kurban Bağışı

Afrika yüzyıllardır kuraklıkla, susuzlukla, gıdaya erişim zorluklarıyla bilinen ve bu konuda oldukça ciddi problemler yaşanan bir ülkedir. Afrika bölgesi insanlığın en büyük dramını yüzyıllardan beridir boynunda taşıyan kadim bir topraktır. Bu bölge üzerinde hak iddia eden birçok devletin özellikle bu toprakların insanlarını acımasızca sömürdüğüne ve yer altından üstüne kadar tüm zenginliklerine el koyduğuna yıllarca şahitlik ettik. Fakat durum insanların ölümle sonlanan açlıklarına, susuzluklarına, hijyen ve gıda malzemelerine erişimi noktasına gelince neredeyse herkesin sırt çevirdiği bir bölgedir Afrika. Bizler öncelikli olarak insani davranmanın onuruna erişebilmek için Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Afrika projelerimizi her dönem faaliyetlerimiz arasında bulundurduk. Herkesin sırt çevirdiği mazluma yardım eli uzatabilmek için bağışçılarımız, derneğimiz çalışanları ve gönüllü ekiplerimizle bir kader ve yol birliği yaptık. Bu sebeple bu sene de Afrika kurban bağışı projemizi diğer Afrika bölgesi organizasyonlarımız gibi devam ettirmekteyiz. Afrika kurban bağışı bizler ve bu durumun içinde bizzat yer alan mazlum insanlar için oldukça önemlidir.  ‘’Önce İnsan’’ diyerek çıktığımız bu yolda bizlere hedef gösteren ve arkamızda duran hayırsever vatandaşlarımız sayesinde her geçen yıl daha iyi ve büyük projelere imza attık. Bu durumun onurunu taşıdığımız gibi sorumluluğunu da aynı titizlikle taşıyarak tüm yardım kampanyası süreçlerimizi başından son anına kadar sıkı bir şekilde takip ettik. Afrika kurban bağışı faaliyetimizi de yine bağışçılarımızdan aldığımız destekle bu yıl da hız kesmeden devam ediyoruz. Sizler de derneğimiz bağışçılarından olmak isterseniz Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak yürüttüğümüz kurban bağışları projelerimize göz atabilir ve bağışlarınızı, Banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Yurt dışı bağışlarınız için de USD VE EURO birimleri üzerinden bizlere bağışlarınızı güvenli bir şekilde iletebilirsiniz. Güvenini kazandığımız devamlı bağışçılarımız ve aramıza her geçen gün katılan yeni hayırseverler sayesinde daha fazla icraata ve iyiliğe el uzatabiliyoruz. Sizler de dilerseniz devamlı projelerimize katılarak sürekli bağışçılarımızdan olabilir veya sayfamız üzerinde bulunan gönüllü ol butonu sayesinde bu yolda bizimle yürüyebilirsiniz.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>