Afrika Su Kuyusu Açtırma - Su kuyusu - Su Kuyusu Açtırma

10.02.2024
PAYLAŞ:
...

Su kuyusu

Afrika’ya su kuyusu açtırmak, birçok önemli nedeni içerir. Yedi başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler için en temel sebepleri sizlere açıklamak isteriz. Afrika'nın birçok bölgesinde su kaynakları sınırlıdır. Su kuyuları, yerel topluluklara temiz içme suyu sağlayarak su ihtiyacını karşılar. Bunun yanı sıra temiz su, hastalıkların yayılmasını önler. Su kuyuları, su kaynaklarının kirlenmesini engelleyerek topluluk sağlığını korur. Su kuyuları, tarım faaliyetlerini destekleyerek gıda üretimini artırabilir. Bu da yerel ekonomiyi güçlendirebilir. Su kaynağına yakın yerlerde su kuyularının olması, çocukların okula gitme olasılığını artırabilir. Çünkü su teminiyle çocuklar su taşıma gibi işlerden daha fazla zaman ayırabilir. Kalkınma: Su kuyuları, yerel ekonomiyi destekleyerek toplulukların kalkınmasına katkıda bulunabilir. Temiz su erişimi, yaşam kalitesini artırabilir. Bu nedenler, Afrika’ya su kuyuları açmanın sadece su temini değil, aynı zamanda bir dizi sosyal, ekonomik ve sağlık avantajı sağlayabileceğini göstermektedir. Derneğimiz uzun zamandır yürüttüğü su kuyusu projesinde temel olarak tüm bu içerikleri kapsayacak şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Uganda, Bangladeş, Afganistan, Çad, Somali gibi ülkelerde su kuyusu açılmasına ve mümin kardeşlerimizin de temiz suya erişmesine vesile oluyoruz. Su kuyusu açtırma Hisse Bedeli, Afganistan için 500 TL, Çad için 600 TL, Somali için 850 TL, Uganda için 650 TL ve Bangladeş için ise 500 TL olarak başlamaktadır. Dilerseniz vakfımıza Genel su kuyusu için de bağışlar yapabilirsiniz. Genel su kuyusu başlığımızda yer alan bağış yap butonundan gönlünüzden geçen miktar kadar bağış yaparak belirli bir ücrete tabii olmak zorunda kalmadan da yardımlarınızı gönderebilirsiniz. Suya ihtiyacı olan tüm ihtiyaç sahipleri için içecek bir bardak temiz suyu olsun diye çıktığımız bu yolda temiz suya erişimin her insanın temel haklarından birisi olduğu gerçeğiyle de yol aldık. Şimdiye kadar tüm projelerimizi insani bir bakış açısıyla şeffaf şekilde yürüttük ve bunu kendimize bir amaç haline getirdik. Sizler de bu yolculukta yardımlarınızı bizleri vesile kılarak yapabilir ve sayfamızdan bu projelerimizi nasıl gerçekleştirdiğimizi detaylı şekilde inceleyebilirsiniz. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği  olarak binlerce başağın doğuşunu hep beraber gözleyelim.

Su kuyusu açtırma

Su kuyusu açtırma işleminin dinimizde suyla ve yardımla bağlantılı birçok açıklaması vardır. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler de bu unsurlar neticesinde devam ettiğimiz projelerimizin temellerini atarken dinimizdeki öneminden yola çıktık. Dinimizde su, hayatın temel bir unsurudur ve dini açıdan önemli bir yer tutar. Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamberimizin hadislerinde de suyla ilgili birçok ayet ve söz bulunmaktadır. Tüm bunlara bakacak olursak dinimizde de suyun önemi öne çıkar. Kuran’da su, hayatın kaynağı olarak sıkça vurgulanır. Rabbimizin yeryüzündeki her canlıyı  içinde Su bulunan çamurdan yaratması, suyun hayatın temeli olduğunu gösterir. Bunun yanı sıra ibadetlerde temizlik büyük önem taşır. Namaz öncesinde abdest almak, abdest almak için de su kullanmak ibadetlerin bir parçasıdır. Ayrıca, dinimiz, temizliğe ve arınmaya büyük önem verir. Su, bu temizlik ve arınma süreçlerinde kullanılır. Günümüzde yapılan birçok ibadet ve ritüelde su kullanımı, bedenin ve ruhun temizlenmesini simgeler. Bunun dışında dinimizde, hayvanlara iyi davranmayı ve onların haklarına saygı göstermeyi öğütler. Hayvanların su ihtiyacının karşılanması, İslam'ın hayvan haklarına verdiği önemi yansıtır. Dikkat çeken noktalardan birisi de , su kaynaklarının adil bir şekilde kullanılmasını ve ticaretinin yapılmasını teşvik eden dinimizdir. Su kaynaklarının istismarı, haksız kazanç elde etmek veya çevreye zarar vermek, İslam'da hoş görülmeyen davranışlardır. İslam, su kaynaklarının paylaşımı ve ihtiyaç sahiplerine yardım etme konusunda toplumsal sorumluluğu vurgular. İslam topluluklarında suyun adil bir şekilde paylaşılması öğretileri, sosyal adaletin bir parçasıdır. Bu unsurlar, dinimizin suya verdiği önemin birkaç örneğidir. Rabbimizin emirleri ve peygamberimizin hadisleri neticesinde suyu sadece bir fiziksel ihtiyaç olarak değil, aynı zamanda manevi bir sembolizmle de ilişkilendirir, bu da suyun hayatın özü olduğu ve insanın Rabbimize yaklaşmasına yardımcı olan bir nimet olduğu düşüncesini içerir. Bu özden ve Allah’a yaklaşmaktan nasiplenebilmek için su kuyusu açtırma faaliyetimiz sayesinde susuz ülkelere su kuyusu açtırmayı en öncelikli işlerimiz arasına koyduk.

Su kuyusu Açtırmak

Su kuyusu açtırmak, dinimize göre hayır işlerinden biri olarak değerlendirilir. İslam'ın öğretileri ve bizlere gösterdiği yol neticesine göre, su kuyusu açtırmak hayır işlerine katkıda bulunmanın yanı sıra sadaka-i cariye (sürekli hayır) olarak kabul edilir. Bu eylem, yaşayanların ve gelecek nesillerin su ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sürdürülebilir bir iyilik olarak görülür. Su, İslam kültüründe hayatın kaynağı olarak kabul edilir, bu nedenle su temin etmek, insanlığa hizmet etmenin önemli bir yolu olarak değerlendirilir. Ayrıca, su kuyusu açtırmak, ihtiyaç sahibi topluluklara yardım etmek ve insanların temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak anlamına gelir, bu da dinimizin dayanışma ve yardımlaşma ilkeleriyle uyumludur. Bizler de Yedi Başak İnsani yardım Derneği olarak en önemli, faaliyet alanlarımızdan birisi olan su kuyusu projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bu projeler kapsamında Türkiye genelinde herhangi bir su sorunu olmadığı için bu konuda ciddi sıkıntı çeken bölgeleri belirleyerek işe başlıyoruz. Bu bölgeler ve fiyatlandırması bakımından en dikkatli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uganda, Bangladeş, Afganistan, Çad, Somali gibi ülkelerde su kuyusu açılmasına ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin de temiz suya erişmesine vesile oluyoruz. Su kuyusu açtırma Hisse Bedellerimiz, Afganistan için 500 TL, Çad için 600 TL, Somali için 850 TL, Uganda için 650 TL ve Bangladeş için ise 500 TL olarak Su Kuyusu Hisse Bedeli Başlamaktadır. Dilerseniz vakfımıza Genel su kuyusu için de bağışlar yapabilirsiniz. Genel su kuyusu başlığımızda yer alan bağış yap butonundan gönlünüzden geçen miktar kadar bağış yaparak belirli bir ücrete tabii olmak zorunda kalmadan da yardımlarınızı gönderebilirsiniz. Bu bilgiler ışığında Afrika’daki kardeşlerimizin temiz suya erişimi ve dolaylı olarak sağlıklarına kavuşmaları için yürüttüğümüz bu projeler kapsamında Uganda, Bangladeş, Afganistan, Çad, Somali gibi ülkelerde su kuyusu açılmasına siz de katkıda bulunmak isterseniz daha detaylı bilgi edinmek için web sayfamızı inceleyebilir ve iletişim kanallarımızı kullanarak bizlerden bilgi alabilirsiniz. Su hayattır, yaşamdır, sağlıktır. Bizler de hayata katkıda bulunabilmek için devamlı projelerimiz arasında su kuyusu projemizi asla es geçmiyor ve sürekli olarak yardımlar ışığında devam ediyoruz.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>