Afrikada su kuyusu nasıl açtırabilirim?

PAYLAŞ:
...

Gelişmekte olan bir topluluğun çaresizce ihtiyaç duyduğu temiz suyun çoğu zaman tam altında olduğuna inanmak zor. Ve buna ulaşmak için nispeten küçük bir yatırımın bu kadar çok yaşamda nasıl bu kadar dramatik bir fark yaratabilmesi şaşırtıcı. Bu yüzden bu kuyu projelerini finanse ediyoruz. Aşağıda, su kuyusu açtırma türleri hakkında bilgi ve sürecin kısa bir açıklamasını bulacaksınız.

Su Kuyusu Maliyeti Ne Kadardır?

Afrika'da kuyu kazmanın maliyeti bize çok soruluyor. Afrika çok çeşitli jeoloji, kültür ve iklime sahip bir kıta olduğu için buna cevap vermek zor. Belirli bir topluluk veya bölge için en iyi su projesi türü de büyük ölçüde değişir. Kuyu açmanın birçok yolu, çeşitli pompa türleri ve hatta daha yeni güneş enerjili çözümler var. Tek beden herkese uymuyor. İlgili zorluklar ve maliyetler hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki projelere göz atınız.

Sondajlı Su Kuyuları - Düşük Maliyet, Temiz Su

Su Kuyu Teçhizatı, su projelerimizin mükemmel bir şekilde kurulmasını sağlamak için uygun sondaj tekniği, tutarlı tedarik zinciri ve güvenli su uygulamaları geliştirmeye yardımcı olarak yıllardır yerel ekiplerle çalışıyoruz. Genel olarak, sığ derinlikli sondaj kuleleri yaklaşık 150-200 m2 derinliğe ulaşabilir. Bu kuleler çok uygun maliyetli olabilir ve bazı bölgelerde iyi bir iş çıkarır. Kolayca hareket ettirilebilirler ve işin hızlı bir şekilde yapılmasını sağlarlar.

Bu makineler kiri ve kumu delerken, deliğin çökmesini önlemek için muhafaza takılır. Daha sonra küçük muhafazanın (birkaç m çapında) etrafında bir beton taban oluşturulur ve gece boyunca kurulmaya bırakılır.  Beton yastık kuruduktan sonra, pompa mekanizması dikkatlice deliğe indirilir ve bir el pompası takılır. Ekip, ne kadar su aktığını not eder ve içmenin güvenli olduğundan emin olur.

Ne yapabilirsiniz?

Hazreti Sa’d b. Ubâde’nin annesi vefat etmişti, Resûlullah (s.a.v)’a gelerek: “Ey Allah’ın Resûlü! Annem vefat etti. Onun adına sadaka verebilir miyim?” diye sordu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.): “Evet” diye buyurdu. Ardından Sa’d (r.a.) “Hangi sadaka daha hayırlı ve değerlidir?” diye sorunca, Resûlullah (s.a.v) : “İnsan ve hayvanların su ihtiyaçlarına cevap vermektir” buyurdu. Bunun üzerine Hazreti Sa’d, Medine’de hayrat olarak bir çeşme inşa ettirmiş. Bu çeşme, yıllarca insanlara hizmet etmiştir. (bk. (bkz. Nesai, Vesaya, 9; İbn Mace, Edeb; İbn Hanbel, Müsned, 5/284; 6/7)

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) verdiği cevap, bizim için önemli bir ders vermiştir. Buradan çıkarılması gereken, insanların su ihtiyacının giderilmesine vesile olmanın ne kadar mühim olduğudur. Mahrumiyet bölgelerinde insanların içilebilir su kaynaklarına ulaşabilsinler diye gayret ediyoruz. Toplum yararına çalışan bir dernek olarak kardeşlik bağlarımızın gereğince kurak topraklarda, çatlamış dudakları ferahlatan, her damlası bin ümit olan su kuyuları açmayı, kendimize bir vazife bildik.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>