Gıda Kumanya Kolisi - İftar Yemeği Bağışı

06.03.2024
PAYLAŞ:
...

Gıda Kolisi ( Kumanya Paketi )

Ramazan ayının dayanışma ve yardımlaşma ayı olarak görülmesi ve hayırların artmasını vesile olarak görüp biz de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak kumanya ve gıda kolisi ( Kumanya Paketi ) yardımlarına devam ediyoruz. Gönül coğrafyamızın el verdiği bölgelere alanlara yardımlarımızı özenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın kumanya ve gıda kolisi yardımlarını özenli bir şekilde içeriklerini düzenleyerek, kolilere koyarak ve lojistik hizmeti sağlayarak ihtiyaç sahibi kişilere ve ailelere ulaştırıyoruz. Gıda yardımı özellikle Ramazan ayında oldukça önemli yardımlardan birisidir. Gıda kolisi ve kumanya yardımları sayesinde birçok ailenin yüzünü güldürme ve ihtiyaç sahibi kişilerin sıcak birer tas yemeğe ulaşma şansını yakalarız. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed bizlere ‘’Komşusu aç yatarken, kendisi tok olan bizden değildir.’’ Burmaktadır. Bizler gönül coğrafyamızın uzandığı bölgelerdeki herkesle kendimizi vicdanen komşu olarak görüyor ve bu hadis-i şerifte de tavsiye ettiği üzere yiyeceklerin paylaşılmasına vesile oluyoruz. Özellikle deprem bölgesinde olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için bu kumanya ve gıda kolisi ( Kumanya Paketi )yardımlarını bölgeye yoğunlaştırarak huzurlu ve tok bir Ramazan geçirmelerine vesile olmak istiyoruz. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak siz bağışçılarımız sayesinde gıda kolisi ve kumanya dağıtımlarına hız kesmeden devam ediyor ve hızlı bağış seçeneklerine de sayfamızda yer veriyoruz. Gıda kolisi ücretleri 1.000 TL,  sebze ve sahur paketi için ücretimiz 500 TL olarak derneğimiz tarafından belirlenmiştir. Ramazan ayına özel hazırlanan bu gıda kolilerinde temel ihtiyaç ürünlerine yer verilmiştir.  Bu ücretlendirmeler yapılırken gıda kolisi ( Kumanya Paketi ) içeriklerinde bulunan tüm ürünlerin maliyet tabloları dikkate alınarak asgari düzeyde belirlenmesine özen gösterilmiştir. Sizler de gıda kolilerinizi derneğimiz aracılığıyla ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilirsiniz.  Ramazan ayı boyunca gıda kolisi yardımlarımız dışında İftar yemeği, sahur ve sebze paketleri, bayramlık kıyafet, bayram harçlığı, Kuran-ı Kerim dağıtımı, Fidye, Fitre, Fıtır sadakaları, zekat ve sadaka faaliyetlerimiz de devam etmektedir. Tüm bu faaliyetler sayesinde Ramazanın daha coşkulu, mutlu ve huzurlu bir ortamda geçirilmesine katkıda bulunmuş olunuyor. Bizler dernek olarak kendimizi her daim aracı gördük. İyilik ve güzellik şüphesiz ki gönlünden ve kesesinden bizlerle paylaşan sizlerindir.

İftar Yemeği

İftar Yemeği zamanı Ramazan ayının beklenen ve en huzurlu anlarından birisidir. Her sene yalnızca bir ay boyunca şahitlik ettiğimiz ve içinde bulunduğumuz uhrevi bir ambiyans ve andır. Bu güzel ve özel anı daha da güzelleştirmek, anlamına daha büyük bir anlam katmak için yardımlaşmak oldukça önemlidir. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak ‘’Bir umuttur Ramazan’’ sloganı ile çıktığımız bu yolda hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla bu yardımları paylaşmayı kendimize bir hedef edindik ve arada köprü vazifesi görmekten memnuniyet duyduk. Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayı da daha fazla huzur ve sevinçle dolsun, herkes sıcak bir yemeğe ulaşsın, iftarını iyi bir şekilde açabilsin diye hayırseverlerimizin desteğini alarak iftar Yemeği yemekleri dağıtımına devam ediyoruz. İftar yemeği organizasyonlarına hayırsever vatandaşlarımız tarafından bizlere SMS yolu ile iletilen 15 TL’lik  yardımları birleştirerek organize ediyoruz. Bunun yanı sıra IBAN numaramızdan bizlere daha farklı miktarlarda ücretler göndermek isteyen vatandaşlarımızın da yardımlarını ihtiyaç sahipleri ile bu iftar Yemeği organizasyonlarında paylaşmak için yardım butonlarımızı her zaman açık tutuyoruz. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak gönül coğrafyamızda bulunan ihityaç sahipleri, Ramazan ayının tüm güzelliklerini yaşasın diye Ramazan etkinliklerimize ve organizasyonlarımıza devam ediyoruz. 2024 yılı için ramazanda İftar yemeği, sahur ve sebze paketleri, bayramlık kıyafet, bayram harçlığı, Kuran-ı Kerim dağıtımı, Fidye, Fitre, Fıtır sadakaları, zekat ve sadaka faaliyetlerimiz de devam etmektedir. Herkes Ramazanı aynı coşku ve heyecanla yaşasın diye  hayırsever vatandaşlarımızla gönül birliği kuruyor ve bu yardımları el birliği ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Ülkemizde yaşanan ve on bir ilin etkilendiği deprem bölgelerine yoğunlaşarak, bu ramazan da orada yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın destekleri gönülden hissetmesini ve kendilerini bu mübarek ayda yalnız hissetmemelerini istiyoruz. Sizler de iftar yardımlarını SMS yoluyla yapmak için İFTAR yazıp 3157’e kısa mesaj şeklinde gönderebilirsiniz.  Dilerseniz Ziraat bankası IBAN numaramız üzerinden de gönlünüzden geçen miktarda yardımlarınızı derneğimize ulaştırabilirsiniz.  Bir umuttur Ramazan sloganımızla sizler de ihtiyaç sahiplerine umut olabilirsiniz.

Bayram Kıyafeti

Hatırlar mısınız bilmem, küçükken bayram kıyafeti heyecanlarımız vardı. Bayram kıyafetlerimiz bayramdan günler önce alınır, güzelce yıkanır, ütülenir ve giyileceği o bayram sabahını beklerdi. Çoğu anlar olurdu ki bayramlık ayakkabılarımız yastığımızın başucunda uyurduk. Sabah o özenle düzenlediğimiz kıyafetleri giymek, saçlarımızı taramak belki bir kolonya sürünerek el öpmeye hazır olurduk. Tertemiz ve yeni kıyafetlerin alındığı, her çocuğun yüzünün gülüğü, zamanla her şeye ulaşmanın kolay olmasıyla birlikte bir nebze de olsa tarihe karışmış o heyecan… İşte o heyecanın hala devam etmesi ve nesillerden nesillere aktarılması için Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bayram kıyafeti dağıtımlarımıza bu bayram da devam ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın bayram kıyafeti adı altında bizlere gönderdiği yardımları birleştirerek ihtiyaç sahibi kimselere bu yardımların ulaşmasını sağlıyoruz.  Çocukların heyecanla beklediği o bayram günlerine kavuştuklarında ayaklarından ayakkabı üzerlerinden bir hırka eksik olmasın diye bağışçı hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını çocuklara ulaştırıyoruz.  Yardımları ulaştıracağımız yerleri seçerken yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını tespit ediyoruz. Bir umuttur Ramazan diyerek bu sene de bayram kıyafeti etkinliklerimize devam ediyoruz.  Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bayramlık kıyafet yardımlarını web sitemiz üzerinden 750 TL ücret bedeli ile yapabilirsiniz.    Bayram kıyafeti yardımlarımız faaliyetlerimiz başlığında Ramazan sekmesinde yer almaktadır. Dilerseniz direk bu sekme üzerinden bağışlarınızı yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Gönül coğrafyamızdaki her yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa ulaşmak için oldukça yüksek bir emek ve çaba gösteriyoruz. Bu emeğimizin ortağı da hayırsever vatandaşlarımızdır. Bizlere düzenli bağış yapan hayırseverler ile yukarıda belirttiğimiz yardım kanalları ile buluşuyor ve yardımları aksatmadan en doğru şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yardım edebilmesi için USD ve EURO birimleri ile banka hesaplarımıza yardım kanallarını aktif hale getirerek oradaki hayırseverlerimizin de yardımlarını ihtiyaç sahibi çocuklara iletiyoruz. Dilerseniz 7/24 açık müşteri hizmetlerimizden bizlere ulaşabilir ve sorularınızı bizlere bizzat ilk ağızdan iletebilirsiniz. 

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>