Kurban Bağışı - Kurban Bağışı Afrika

2024-05-04 00:00:00
PAYLAŞ:
...

Kurban 2024

Kurban 2024 yılında 16 Haziran Pazar günü başlayacak olup, bayramın arife günü 15 Haziran Cumartesi günüdür ve Kurban Bayramı her sene olduğu gibi bu sene de dört gündür. 19 Haziran Çarşamba günü bayramın son günü olacaktır. Kurban bayramları her sene olduğu gibi bu sene de heyecanla beklenmekte ve ibadetlerini gerçekleştirmek isteyenler için kurbanlıklar da satışa açılmıştır. Kurban Bayramının dinimizde yeri oldukça büyüktür. Aslında hikâyenin başlangıcı Hz. İbrahim (A.S) oğlunu Allah’a kurban edecekken, onun bu tevekkülünün mükâfatı olarak rabbinin ona bir kurbanlık göndermesi ve oğlunu ona bağışlaması ile ortaya çıkmıştır. Buradan da anlaşılmalıdır ki kurban kesmek Allah yolunda bir adakta bulunmaktır, teslimiyettir. Kurban ibadeti kişinin Allah yolunda güvenini ve teslimiyetini simgelemektedir. Kurban ibadeti yapılırken helal olan hayvanlardan seçilerek bu hayvanları Allah yolunda adamak niyeti ile kesmek faziletlidir. Kurban kesme ibadeti hem bireysel hem de toplumsal birçok hayır barındırmaktadır. Bu ibadet madden yapılan ibadetler arasında yer almaktadır. Kesilen büyük veya küçükbaş hayvanlara sahip olmak veya satın almak bir zenginliğin göstergesi olarak kabul edildiğinden bu duruma sahip olan kimseler kurban kesmektedir ve malla yapılan bir ibadet olması da bu sebeptendir. Kişi bireysel olarak malını Allah yolunda harcadığını ve ibadetini teslimiyetle yerine getirdiğini gösterir. Bireysel olarak bu durum kişinin cimrilikten arınması, eli açık ve gönlü bol olmasını, bireysellikten kurtularak empati yönünün gelişmesine katkıda bulunur. Kurban Bayramı bir yandan da yardımlaşmanın ve dayanışmanın da en doğru adreslerinden birisidir. Kurban Bayramı’nda kişiler kestikleri kurbanlardan akrabalarına, komşularına, ihtiyaç sahibi kimselere de pay eder. Bu sayede toplumsal olarak da ciddi bir dayanışma ortamının sağlanması ve bayram sevincinin birçok evde yaşanması sağlanmaktadır. Bizler de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak kurban 2024 yılında da sevincimize herkes ortak olsun diye, gönül coğrafyamızın ulaştığı birçok yerde kurban kesme faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Kurban kesimlerimizi helal ve hijyen sertifikalarımız ile gerçekleştiriyor ve kurban 2024 yılında da aynı coşku ile karşılansın diye et dağıtımlarını profesyonel bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Kurban Bağışı

Kurban kesmek Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’i Allah yolunda tevekkül ile kurban etmeye razı olmasının ardından rabbinin onu mükâfatlandırarak gökten bir kurbanlık hayvan indirmesi ile başlamış bir ibadettir. Bu ibadetin toplumda yeri ve değeri oldukça büyüktür. Kurban ibadeti yardımlaşmayı, tevekkül etmeyi, malları Allah yolunda harcamayı öğütleyen önemli ibadetlerdendir. bu ibadeti gerçekleştirirken aynı zamanda daha faziletli olan bağışa çevirmek de oldukça önemli bir yardımseverlik göstergesidir. Kurban bağışı maddi durumu iyi olan ve kestiği kurbana ihtiyacı olmayan kimselerin sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden birisidir. Kurban keserek Allah yolunda bu ibadetini gerçekleştirmesinin ardından kesilen hayvanı ihtiyaç sahibi kimselere bağışlamak da oldukça faziletlidir. Bu sebeple her yıl binlerce insan kurban bağışı yapmakta ve bu şekilde ibadetlerini yerine getirmektedir. Kurban bağışı için kişiler kurbanlarını kendileri keserek etlerini ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilecekken bunu daha profesyonel şekilde yapan insani yardım dernekleri veya hayır kurumları tarafından da yaptırabilmektedirler. Bu kurum ve kuruluşlar sayesinde bu işlemlerin yapılmasının birçok ciddi faydası bulunmaktadır. Özellikle ihtiyaç sahibi kimselerin en doğru şekilde tespit edilmesi, helal ve hijyen kurallarına uygun kesim yapılması, doğru ve sağlıklı hayvanların seçimi, hisseli şekilde hayvan kesimleri, toplu hayvanların alımında düşen maliyet bakımından bu tür yardım kuruluşları tarafından kurban kesimlerinin yapılıp dağıtılması oldukça kolaylaştırıcı yöntemlerdir. Bunun yanı sıra gelişen ve değişen dünya standartlarında herkesin kurban kesmeye uygun hijyenik bir alana sahip olması mümkün olmadığından ehtegre tesislerde yapılan helal kesimler kurban kesimi için tercih edilen sistemler haline gelmiştir. Bizler de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak kurban kesimlerini entegre tesislerimizde hijyen kurallarına uygun ve helal kesim şeklinde yaparak ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Özellikle bu alanda titizlikle çalışan ekibimiz sayesinde gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyerek ibadetlerin doğru şekilde yerine ulaşması için de çaba sarf ediyoruz. Yurt içinde ve dışında kurbanlarınızın kesilmesini istediğiniz yerleri belirleyerek web sayfamız üzerinde bulunan hisse bedeli ödemelerini yapabilir ve kurbanlarınızı bağışlayabilirsiniz. Sen de kurbanını bağışla, bir ihtiyaç sahibinin daha yüzü gülsün.

Kurban Bağışı Afrika

Afrika bölgesi yüzyıllardır açlıkla ve susuzlukla imtihan olmuş bir bölgedir. Afrika’nın süregelen bu mücadelesinde refah içerisindeki toplumların elinden geldiğince insani olarak bu duruma destek olması gerekmektedir.  Kimsenin açlığına ve susuzluğuna göz yummadan, yardım eli uzatarak destek olmak en temel insani vazifedir. Unutulmamalıdır ki dünya üzerindeki her insanin temel ihtiyaçlarını karşılayamaması herkesi ilgilendiren evrensel bir sorundur.  Dinimiz bu tür evrensel sorunları ön görerek bunlara karşılık bazı önlemler almıştır. Yapılan ibadetlerin bağışlanması ve paylaşılması konusunda teşvik edici olarak bu tür evrensel sorunların en aza indirilmesini sağlamıştır. Kurban ibadetini de bu şekilde paylaşarak ve yardımlaşarak hayrımızı çoğaltabilir ve bu kuraklıkla başa çıkabiliriz. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak her sene olduğu gibi Afrika’yı bu sene de unutmadık ve faaliyetlerimiz arasında yer verdik. Kurban bağışı Afrika faaliyetimiz sayesinde sizler de bu hiçliğe bir dur diyebilir ve ibadetlerinizin faziletini arttırabilirsiniz. Kurban bağışı Afrika hisselerini web sayfamız üzerinden yatırarak kurbanınızı bu bölge için bağışlayabilirsiniz. Derneğimiz üzerinden kurban bağışı Afrika’ya yapabilmek için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Web sayfamız üzerinde bulunan ‘’Faaliyetlerimiz’’ başlığı altından ‘’Kurban’’ seçeneğine tıklayarak Afrika kurban bağışında bulunabilirsiniz. Bağışlarınızı web sitemiz üzerinden çevrimiçi şekilde, hesap numaralarımız sayesinde banka yoluyla veya PTT bağış seçeneği ile bizlere ulaştırabilirsiniz. Çağrı merkezimizi arayarak tüm bunlar hakkında bilgi alabilir, E-Kart veya SMS yoluyla da bağışlarınızı bizlere ulaştırabilirsiniz. Gönül coğrafyamızın ulaştığı her yere yaptığımız bağışlar sayesinde birçok kişinin yüzündeki gülümseme olmayı siz değerli bağışçılarımız, ekibimiz ve gönüllülerimizle birlikte sağladık. Bu gülümsemenin maddi ve manevi emek isteyen tüm taraflarını da beraber sırtladık. Hiçbir çocuk aç kalmasın, herkes gıda gibi en temel ihtiyaçlardan olan bu insani duruma ulaşabilsin diye bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Afrika’yı hiçbir zaman unutmadık ve unutturmadık. Bu yıl da yine onlarla birlikte bu kurban bayramının da coşkusunu beraber yaşamaya hazırız. Bir garip gülsün ki dünya gülsün diyerek çıktığımız bu yolda ihtiyaç sahibi olan herkese ulaşmayı hedefledik. Elimizden geldiği kadarıyla bağışçılarımızın da sayesiyle her gün bu yolda bir adım daha atıyor ve bayramlarda bu adımları hızlandırıyoruz.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>