Kurban Bağışı - Yurt Dışı Kurban Bağışı

2024-04-01 00:00:00
PAYLAŞ:
...

Kurban bağışı

Kurban bağışı yapmak ibadetlerin faziletini arttırmak için sıklıkla tercih edilen bir yoldur. Bu sayede hem kişi ibadetini yerine getirmiş, hem de bu ibadetini bağışa dökerek ibadetinin hayrını arttırmış olur. Kurban bağışlamak özellikle son dönemlerde oldukça tercih edilen yöntemlerden birisi haline gelmiştir. Kurban bağışı yapmak kişilere zamandan ve mekan da ciddi tasarruf etme olanağı sunmaktadır. Özellikle bu işi profesyonel şekilde yerine getiren hayır kurumu ve kuruluşları varken bu ibadeti herkes kolaylıkla yerine getirebilmektedir. Kurban kesmek isteyen kişiler bu ibadetlerini yerine getirirken özellikle kurban kesmek için gerekli alan ve mekana sahip olmadıklarından dolayı bu yöntemi tercih etmektedirler. Sıcak ve yaz memleketlerinde bu işlemin evlerde yapılması demek kurban kesiminin hızlıca yapılarak gerekli depolama ve teçhizatı bulundurmayı da gerektirir. Bu sebeple kişiler hijyen kurallarına uygun tesislerde profesyoneller tarafından bu işin yapılmasını tercih etmektedir. Kurban bağışı yapmak isteyen kişilerin de bu süreçte ihtiyaç sahibi kimseleri tespit etmesi ve dağıtımı gerçekleştirmesi için ciddi bir vakit ayırması gerekmektedir. Kişiler hem zamandan hem de mekândan tasarruf edebilmek adına bu işi profesyonelce yapan kurum ve kuruluşları tercih etmektedir. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak hijyen kurallarına ve helal kesim yöntemine sadık kalarak bu işlemleri gerçekleştirmekteyiz. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi kimseleri en doğru şekilde belirleyerek bu hayrın en uygun yerlere teslim edilmesini de sağlamaktayız. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler yurt içi ve yurtdışı bağışlarını da 2024 yılı kurban bayramı için de gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Gazze (Filistin), Türkiye, Suriye, Bangladeş, Yemen, Afganistan, Somali, Çad, Tanzanya, Uganda, Nijer ve Gana gibi ülkelerin hepsine kurban bağışı faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Sizler de bağışçı olmak isterseniz Yedi Başak İnsani Yardım Derneği web sayfamız üzerinden hızlı bağış butonumuzu kullanabilir; Banka, online, PTT, Hesap numaralarımız, SMS veya E- kart üzerinden bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Web sayfamız üzerinde bulunan ‘’Faaliyetlerimiz’’ butonunun altında yer alan diğer faaliyetlerimize veya kurban etkinliklerimize tıklayarak istediğiniz tüm organizasyonlarımıza hızlı şekilde bağışta bulunabilirsiniz.

Kurban bağışı Afrika

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Kurban bağışı Afrika faaliyetimiz 2024 yılı kurban bayramında da devam etmektedir. Afrika bölgesine her sene düzenlediğimiz bu faaliyetin özellikle bölgenin seçilerek uygulanması oldukça ciddi temellere dayanmaktadır. Bizler dernek olarak ‘’Önce İnsan’’ inancıyla çıktığımız bu yolda herkesin temel insani haklardan yararlanması konusunda ciddi bir özen göstermekteyiz. Afrika bölgesinde de yüzyıllardır devam eden kuraklık, susuzluk ve açlık gibi insani sorunlara sırt dönmek yerine düzeltilmesi için elimizden gelen her türlü desteği bağışçılarımız, dernek çalışanlarımız ve gönüllü ekibimiz ile birlikte el ele yürütmekteyiz. Bu sebeple kurban bağışı Afrika faaliyetimize de bu yıl da devam ediyoruz. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Çad, Bangladeş, Somali, Suriye, Uganda, Tanzanya, Yemen, Nijer, Gana, Gazze ve Filistin için yurt dışı ve Türkiye için Yurt içi bağış seçeneklerimizi değerli bağışçılarımızla buluşturuyoruz. Bu bağışları dilerseniz resmi web sayfamız üzerinden online şekilde gerçekleştirebilir, isterseniz de Banka hesap numaraları üzerinden, PTT veya E-Kart kullanarak yapabilirsiniz. Kurban bağışı Afrika ile ilgili bilgi almak için çağrı merkezimizi arayarak sorularınızı sorabilirsiniz. Kurban bağışı dışındaki faaliyetlerimize bağışta bulunmak için web sayfamız üzerinde bulunan ‘’Faaliyetlerimiz’’ başlığına tıklayarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Afrika su kuyusu, kurban bağışı, yetim projeleri veya sadaka gibi diğer projelerimize de yardımda bulunabilirsiniz. Kurban bağışı Afrika projemizde diğer tüm ülkelerde olduğu gibi profesyonel, hijyen ve helal kesim kurallarına uygun şekilde faaliyetlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Bu faaliyetleri gerçekleştirirken vekalet alarak kurbanlarınızı kesiyoruz. Ardından video ve görüntülerini de sizlerle paylaşıyoruz. Uzaktan vekalet verme sistemi sayesinde kurban vekatlerinizi uygun şekillerde alıyoruz ve işlemimizi gerçekleştiriyoruz. Gazze ve Filistin bölgesine kurban bağışlarını hijyen ve helal kesim sertifikalı şekilde entegre tesislerimizde keserek konserve şeklinde ulaştırıyoruz. Bu bölgelerde son dönemde yaşanan savaş nedeniyle kurban etlerinin ulaşımı, saklanması ve depolanması bakımından konserve şeklinde ulaştırılması oldukça önemlidir. entegre tesislerde bu konservelere herhangi bir ek katkı maddesi konulmadan sadece et olarak Gazze ve Filistin bölgesine özel şekilde hazırlanmaktadır.

Yurtdışı kurban bağışı

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurban bağışı yapılacak yerler konusunda daha fazla araştırma yapılmaktadır. Kurban bayramının heyecanı büyük küçük demeden bir çok kişi için aynı coşku ile beklenmektedir. Bu coşkuya bizler de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak ortak olabilmek için yurt içi ve yurtdışı kurban bağışı faaliyetlerimizi açmış bulunmaktayız. Yurt içinde ve yurtdışı kurban bağışı yapabilmek için web sitemiz üzerinde yer alan kurban bağışı butonunu kullanabilir ve faaliyet alanlarımızı inceleyebilirsiniz. Bu sene yurtdışı kurban bağışı faaliyet alanlarımız Gana, Gazze (Filistin), Nijer, Uganda, Tanzanya, Çad, Somali, Afganistan, Bangladeş, Yemen ve Suriye olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra yurtiçi bağışlarınızı da derneğimiz üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz. bu heyecana herkes aynı şekilde ortak olsun diye özellikle zor durumda olan ülkeleri seçerek faaliyet alanlarımızı genişlettik. Gönül coğrafyamızın ulaştığı her yere en iyi şekilde hizmet götürmekten dolayı memnuniyet duyuyoruz. Bu hizmetimize siz değerli bağışçılarımızın da iştirak etmesi ve gönüllü ekiplerimizin de yardım eli uzatması derneğimiz bakımından oldukça önemlidir. bu sayede gerekli fakat karmaşık faaliyetleri kolaylıkla gerçekleştirebiliyor ve operasyonları rahat şekilde organize edebiliyoruz. Yurt dışı faaliyet alanlarımızın Gazze ve Filistin dışında yer alan bölgelerinde kurban kesimlerini ülkelerin kendisinde gerçekleştirerek hızlıca ihtiyaç sahiplerine kurban hisselerinizi ulaştırıyoruz. Tüm ülkelerde hijyen ve helal kesim sertifikalı tesislerde kesimleri gerçekleştiriyor ve ihtiyaç sahiplerine bu bağışları ulaştırıyoruz. Gazze ve Filistin alanlarında ise son dönemlerde yoğunlaşan sıcak savaş nedeniyle kesim ve dağıtım yapmak imkansız bir hal almıştır. Bu sebeple oradaki mazlumların da bu bayram sevincini bizlerle bir nebze de olsun yaşaması, protein ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması için entegre tesislerimizde kurbanlık hayvanları keserek konserve şeklinde bölgeye ulaştırıyoruz. Konservelerimiz kesinlikle ek bir madde içermeksizin sadece içeriği etten oluşan paketlemelerle yapıl maktadır. Bölgede depolama ve saklama bakımından olumsuz hava koşulları ve savaş ortamının getirdiği dezavantajlı durumu ortadan kaldırabilmek ve etkilerini en aza indirebilmek için en sağlıklı yöntemlerin uygulanmasını önemsiyoruz. Sizler de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizlerin faaliyetlerinin bir parçası olmak isterseniz, zincirin bir halkası da siz olun.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>