Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

2024-05-02 00:00:00
PAYLAŞ:
...

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Ramazan bayramının dokuz günlük tatilinin ardından yaz tatiline planlarını yapmak isteyen vatandaşların gözleri kurban bayramı tatiline çevrildi. Bu sebeple en çok merak konusu olan konulardan birisi kurban bayramı tatil kaç gün? Sorusu oldu. Özellikle kurban bayramında tatil planı yapanlar veya kurban ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar kurban bayramı tatili kaç gün? Sorusunu sıklıkla arama motorunda arattı. Dinimizin ikinci bayramı olan kurban için geri sayım sürerken bir yandan da kurbanlık alışverişleri başladı. Kurban bayramı takvimi diyanet tarafından açıklanırken herkesin gözü tatilin ne kadar süre ile uzatılacağı ve hafta içine denk gelen günlerin bayram tatiline katılıp katılmayacağı konusu oldu.15 Haziran kurban bayramı arifesi ile başlayan bayram süreci 16 Haziran Pazar 1. Gün, 17 Haziran Pazartesi 2. Gün, 18 Haziran Salı 3. Gün ve 19 Haziran Perşembe günü 4. Gün olarak son bulacaktır. Kurban bayramı tatili kaç gün? Sorusunun şu anlık cevabı cumartesi Arife dâhil 5 gün olarak verilebilir. 3 günü hafta içine denk gelen bayram haftasının Perşembe ve Cuma günlerinin de tatil edilmesi bekleniyor. Kurban bayramını heyecanla bekleyen çocuklar ve kurbanlarını keserek ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için heyecanlı bekleyiş Ramazan bayramının bitmesinin ardından hemen başladı. Kurbanlık satışları ve bağışları da sürenin azalmasıyla birlikte hız kazandı. İnsanlar kurbanlarını bağışlayabilecekleri güvenilir dernek ve sivil toplum kuruluşlarının araştırmalarına şimdiden başlayarak kurban ibadetlerini yerine getirmenin ilk adımını attılar. Bayram vesilesiyle küslerin barışması, ailelerin bir araya gelmesi, büyüklerin ziyaret edilmesi, memleket havası almak ve tatile çıkmak gibi birçok güzelliğin de kapısı aralanmış oldu. Bir yandan da sosyal medyada yayılan savaş görüntüleri ve açlıkla mücadele eden insanların fotoğraf kareleri vesilesiyle gözler Afrika, Gazze ve Filistin gibi bölgelere çevrildi. Herkes bağışlarını bu alanlara yönlendirebilmek için güvenilir kurum ve kuruluşların arayışına girdi. Bu tür organizasyonları yapan sivil toplum kuruluşlarından birisi olan derneğimiz bu sene kurban bayramında da ihtiyaç sahiplerini, yetimleri, deprem ve savaş mağdurlarını unutmadı ve bu alanlara bağış faaliyetleri düzenleyerek kurbanlıkların ulaşabilmesi için organize oldu. Bizler Yedi Başak İnsani yardım derneği olarak ‘’Sadece İnsan’’ anlayışı ile çıktığımız bu yolda şimdiye kadar on binlerce insanın hayatına dokunma şansı elde ettik.

Bu konuda bağışçılarımızın ve gönüllü ekiplerimizin desteklerini alarak daha büyük faaliyetlere imza attık. Bizlere güvenerek bu alanda bizleri cesaretlendiren hayırseverlerimiz sayesinde derneğimiz bu gün Gana, Gazze (Filistin), Nijer, Uganda, Tanzanya, Çad, Somali, Afganistan, Bangladeş, Yemen ve Suriye gibi yurt dışı ve yurt içi faaliyetlerine devam etmektedir. Herkesin güvenini kazanmamızın en temel sebebi dernek olarak bu alanda oldukça fazla emek harcayarak şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine sırtımızı yaslamış olmamızdı. Sizler de derneğimiz hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz yedibasak.org.tr adresi üzerinden Faaliyetlerimizi inceleyebilir ve bağışlarınızı bizlere iletebilirsiniz. Derneğimizin diğer faaliyetlerini de inceleyerek acil yardım, kış yardımı, su kuyusu, kurban, eğitim, sağlık, zekât ve sadaka, genel bağış, ramazan, kalıcı eserler, park yapımı, kuran kursu inşaları, kuran dağıtımı gibi birçok noktayı da inceleyebilir ve bu sayede derneğimiz faaliyetlerinden haberdar olabilirsiniz. Bunun yanı sıra dilerseniz derneğimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için yönetim kurulu, dernek tüzüğü, bağışçı hakları, bağımsız denetim raporu, insan kaynakları, kurumsal kimlik ve KKVK gibi bilgilere de halka açık ve şeffaf şekilde yayımladığımız ‘’Kurumsal’’ başlığımız altından erişim sağlayabilirsiniz.  Sayfamız üzerinden yardım talep formu sayesinde ayni ve nakdi yardımlarınızı gerçekleştirebilir ve proje öneri formu sayesinde bizlere aklınıza gelen yeni projeleri bildirebilirsiniz. Siz de iyilik için bir adım atın, bizler de hayrınıza vesile olmanın onurunu yaşayalım. Hep beraber sadece insan için, dünya için, el ele.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>