Sebze Paketi Dağıtımı - Ekmek Dağıtımı - Kuranı Kerim Bağışı

05.03.2024
PAYLAŞ:
...

Kuran-ı Kerim

Rabbimiz bizler için son kitap olan Kuran-ı kerim’i insanlığa ışık olması ve bizlerin hayatının belirleyicisi olması mahiyetinde indirmiştir. Şüphe yoktur ki Kuran okumak ve Kuran’ı içselleştirmek biz mümin kimseler için en önemli meselelerden birisidir. Kuran-ı kerim bizlerin hayat amacını ve tarzını belirlemesi konusunda yol gösterici niteliktedir. Kuran’ı okumak ve anlamak oldukça önemli bir konudur. Bu sebeple Kuran’ın çoğalması, her evde bulunması, herkesin elinde ve dilinde olmasını hem manasını hem yayılımını hem de insanlar için gücünü arttırır. "Bu Kur'ân insanlar için bir beyandır, müttakîler için de bir hidayet ve rahmettir." (Al-i İmrân, 3/138)"Şu Kur'ân insanların kalp gözlerini açacak bir nur, sağlam bilgi edinmek için bir hidayet ve rahmettir." (Câsiye, 45/20).  Kalp gözlerinin açılması, hidayet ve rahmete ermek ve bunun yanı sıra insanlar için aleni olan bu beyanı en kalbi duygularla incelemek adına bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Kuran-ı Kerim dağıtımlarına Ramazan ayı içerisinde devam edeceğiz. Kuran-ı Kerim dağıtımlarımızı da tıpkı temel ihtiyaçlar gibi özenle gerçekleştirmekteyiz. Dernek olarak inanıyoruz ki insanlar sadece bedenini değil ruhunu da en iyi şekilde beslemeli. En doğru ve güzel şekilde ruhumuzu besleyen ışık da Kuran’dır. Yani Kuran ruhun gıdasıdır. Kuran okumanın fazileti oldukça yüksektir. Kuran-ı Kerim’in en üstün şefaatçi olarak kabul edilmesi de bunun bir göstergesidir. Bizlerin sarılacağı temel iki husus Kuran ve peygamberimizin sünnetleridir. Kim ki bu iki yoldan başka herhangi bir alana sapmaz ve itaat ederse o kişi inşallah Rabbimizin affıyla ve cennetiyle hemhal olur. “Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve açık sarf edenler asla tükenmeyecek bir kazanç umabilirler.” (Fâtır: 29) ayetinde de belirttiği gibi açık bir müjde vardır.  Bu müjdeden herkes faydalansın, herkes Kuran okusun diye biz Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak hayırseverlerimizden topladığımız maddi yardımlarla Ramazan ayı boyunca Kuran-ı kerim dağıtımına da devam edeceğiz. Bir umuttur Ramazan sloganıyla çıktığımız bu yolda gerçek umudun sahibi olan Rabbimizin kelamını herkese ulaştırmayı hedefliyoruz.

Ekmek Dağıtımı

Ekmek en temel ve en eski besin kaynakları arasındadır. Ekmeğin olmadığı, girmediği ve yenmediği bir ev neredeyse yoktur. Oldukça temel ve köklü bir gıda olan ekmeğin bu Ramazanda da herkesin evine girmesi, ihtiyaç sahibi kimselerin karnını en iyi şekilde doyurması ve sıcak bir ekmeğe kavuşmaları için Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak ekmek dağıtımı faaliyetimize devam ediyoruz. 1 aile için ekmek dağıtım ücretimiz 30 TL olarak derneğimiz tarafından belirlenmiştir. Ramazan ayı boyunca sürecek olan bu faaliyetimize sizler de katılmak isterseniz 30 TL bağışta bulunarak bir ailenin daha ekmek yemesine vesile olabilirsiniz. Hayırseverlerimiz ve ihtiyaç sahibi aileler arasında bu kadar güzel bir işe imza atmaktan dolayı memnuniyet duymaktayız. Hayırseverlerimizin kolaylıkla bu bağışları yapabilmeleri için faaliyetlerimiz başlığında Ramazan sekmesinde yer almaktadır. Dilerseniz direk bu sekme üzerinden bağışlarınızı yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Sadece ekmek dağıtımı için değil bunun yanı sıra Ramazan ayı boyunca gıda kolisi yardımlarımız dışında İftar yemeği, sahur ve sebze paketleri, bayramlık kıyafet, bayram harçlığı, Kuran-ı Kerim dağıtımı, Fidye, Fitre, Fıtır sadakaları, zekat ve sadaka faaliyetlerimiz de devam etmektedir. Ramazan ayı dışında da faaliyetlerimiz başlığı altında bulunan Acil yardım butonunun altında yer alan Gazze ve Filistin yardımları, kış yardımı, ramazan, genel bağış, sağlık, kurban, yetim ve su kuyusu gibi projelerimize de göz atabilirsiniz. Bu kapsamda ailelerin kışlık yakıt ihtiyaçlarını, Afrika bölgesinde katarakt ameliyat ücretlerini, ihtiyaç sahibi ailelere kurbanlık temini, zekat ve sadaka dağıtımı , yetimlerin her trülü ihtiyaçlarının giderilmesi için kırtasiye, kıyafet ve burs programlarına da bağışta bulunabilirsiniz. Sadece bölgesel değil Gazze, Filistin, Libya ve Afrika ülkeleri gibi gönül coğrafyamızın ulaştığı her yere, dost ve kardeş ülkelere ihtiyaç ürünlerini hayırsever vatandaşlarımız sayesinde ulaştırmaktayız. Sizler de tüm bu faaliyetlere yardım etmek isterseniz web sayfamızı inceleyebilir ve eğer yardıma bir yerden başlamak isterseniz de 30 TL ile ekmek dağıtımı projemize destek olabilirsiniz.

Sebze Dağıtımı

Ramazan ayı, dinimize göre mübarek bir zaman dilimidir ve bizler için ibadet, oruç tutma, dua etme ve yardımlaşma gibi önemli ibadetleri içerir. Sebze dağıtımı da Ramazan ayında oldukça önemlidir. İftar Hazırlıkları için sebze dağıtımı yapmak ciddi bir önem taşır. Ramazan ayı boyunca bizler oruç tutuyoruz ve iftar saati geldiğinde orucumuzu açıyoruz. Bu süre zarfında vücutta gerekli vitamin ve minerallerin depolanmasını sağlamak ve sağlıksal bir sorun yaşamamak adına sebze dağıtımı oldukça önemli bir husustur.  Bunun yanı sıra iftar sofraları bereketi ile bilinir. Sofraların zenginleşmesi, Ramazanın en güzel getirisi olan dayanışma ve yardımlaşmanın artması için de sebze dağıtımı önemli konular arasında yer almaktadır. Sonuç olarak, Ramazan ayında sebze dağıtımı, sağlıklı beslenme, toplumsal dayanışma ve ibadetin bir parçası olarak görülür. Bu dağıtımlar,  toplumun ihtiyaçlarını karşılamak, yardımlaşma ruhunu canlı tutmak ve insanların sağlıklı bir şekilde oruç tutmalarına yardımcı olmak için önemli bir araçtır. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak her türlü gıda ve giyecek yardımlarını ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırmaya bu Ramazanda da devam ediyoruz. Özellikle sebze yardımları bu alanda bizler için büyük bir önem taşımaktadır. Sebzeler kurbanlık etler gibi en önemli ve değerli besin kaynaklarımız arasında yer almaktadır. İhtiyaç sahibi ailelerin sebzelere ve sağlıklı besinlere ulaşma imkânı da oldukça kısıtlıdır. Bizler de hayırsever vatandaşlarımızın yardımını ihtiyaç sahibi aileler ile buluşturarak daha önce neredeyse emsali az bulunan bir işe daha imza attık, faaliyet alanlarımızı ve projelerimizi genişlettik ve sebze dağıtımı projemizi hayata geçirdik. Özellikle Ramazan ayında yoğunlukla devam edecek olan sebze dağıtımı projesi ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin taze sebze ve meyveye ulaşımını sağlamak bakımından bu projeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sebze ve sahur paketi başlığı altında yer alan ve 500 TL olarak derneğimiz tarafından asgari düzeyde belirlenmiş bu paketi kalabalık sofraların kurucusu olarak sizler de ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isterseniz web sayfamız üzerinden bağışlarınızı yapabilirsiniz. . Dilerseniz direk bu sekme üzerinden bağışlarınızı yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Yurt dışı bağışlarınız için de USD VE EURO birimleri üzerinden bizlere bağışlarınızı iletebilirsiniz. 

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>