Yemen Kurban Bağışı - En ucuz Kurban Bağışı

2024-05-11 00:00:00
PAYLAŞ:
...

En ucuz kurban bağışı

En ucuz kurban bağışı yapabilmek birçok açıdan önem taşımaktadır. Kurban manevi olduğu kadar maddi gereklilikler de barındıran bir ibadettir. Bu sebeple insanların kurban kesmenin daha ulaşılabilir ve daha kolay olmasını sağlamak için en ucuz kurban bağışı arayışı oldukça haklıdır. Tabiî ki kurban kesiminde maliyeti değiştiren birden fazla etken bulunmaktadır. Bunlardan ilki kurban olarak kesilen hayvanın türüdür. Küçükbaş veya büyükbaş hayvanların ücretleri değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra hayvanın kendi kategorisindeki ağırlığı da ücreti değiştirir. Hayvanlar üzerinde hisse olarak kurban ortağı olma şansı vardır. Büyükbaş hayvanlar için yedi kişiye kadar hisse ayrılmaktadır. Kişi dilerse büyükbaş hayvanlardan bir hisseye ortak olarak girebilir. Küçükbaş hayvanlar için hisse kesimler uygun görülmemektedir. Bu durum da maliyeti etkilemektedir. Tüm bunların dışında kurbanın kesildiği ülke ve hayvancılık sektörü de bu manada ücreti etkileyen değişkenler arasında yer almaktadır. Özellikle ülkelerde bulunan hayvan pazarları veya mandıralardan bu hayvanların toplu şekilde alınması durumu maliyeti ciddi manada düşüreceğinden toplu alımlar da tercih edilmektedir. Bu toplu alımları sıklıkla gerçekleştiren yerler genellikle insani yardım dernekleri, hayır kurumları ve yardım kuruluşlarıdır. Bu sebeple bu kanallar üzerinden gerçekleştirilecek kurban bağışları en ucuz kurban bağışı kategorisinde yerini almaktadır. Bizler de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak kurban bayramı öncesinde derneğimiz üzerinden hisse ve hayvan bağışı yapan kişi sayılarını belirleyerek kurbanlıklarımızı hazırlıyoruz. Yurt içi ve yurt dışı kesimler için gerekli ortamları hazırlayarak kurban kesimlerinin sağlıklı ve helal şekilde gerçekleşmesini sağlıyoruz. Kurbanlarının video ve görsellerini de bağışçılarımız ile paylaşıyor ve 7/24 açık çağrı merkezimiz sayesinde sürekli şekilde iletişim halinde olabiliyoruz. Bu sene için yurt dışı organizasyonlarımıza Gana, Gazze (Filistin), Nijer, Uganda, Tanzanya, Çad, Somali, Afganistan, Bangladeş, Yemen ve Suriye’de devam etmekteyiz.  Yurt içinden veya yurt dışından bağışlarınızı yurt içine veya yurt dışına yapabilmeniz için sürekli olarak aktif web sayfamız üzerinden yardımlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz. Bu konuda oldukça hassas davranarak kişisel verilerinizin korunması bakımından güvenli ödeme yöntemlerimizi hizmetinize sunduk. Bu sayede banka hesap numaralarımız üzerinden ödemenizi gerçekleştirebilir veya online ödeme yöntemlerimizi kullanarak yardımlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.

En uygun kurban bağışı

Kurban ücretleri birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bunlardan ilki kurban kesilecek bölgenin ekonomik koşulları ve hayvancılık alanındaki gelişimidir. Hayvancılık sektöründe gelişmiş ülkelerde kurbanlık hayvan ücretleri daha düşükken buna ekonomisi ve koşulları el vermeyen ülkelerde bu durum daha yüksek maliyetleri bulabilir. Bu sebeple en uygun kurban bağışı konusu maliyete göre değişiklik gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra hayvanın cinsiyeti, türü ve yaşı da maliyeti oldukça değiştiren diğer etkenlerdir. Yaşlı hayvanlar veya yeni doğmuşların yanı sıra özellikle olgun ve yetişkin hayvanlar tercih edilmektedir.  Bazı türler et türü iken bazı hayvan türleri ise süt türü hayvanlardır. Her hayvanın verimli olduğu alanın farklı olmasından kaynaklı genellikle kurbanlık olarak et türü hayvanlar tercih edilmektedir. Mümkünse kurbanlık olacak hayvanın beslenmesine dikkat edilmiş ve veteriner kontrolünden geçmiş olması önemli konulardır. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler toplu kurbanlık alımlarında tüm bu detaylara özen göstererek hayvan seçimlerini oldukça titizlikle yerine getiriyoruz.  Bu sebeple en uygun kurban bağışı hizmeti veren bir dernek olma statüsünde de yer alıyoruz. En doğru kurban kesimi İslami usullere en uygun olandır. Kesici alet keskin ve temiz olmak şartıyla hayvanın doğru pozisyonda canını yakmadan bu işlemin yapılması oldukça önemlidir. Dernek olarak bizler de dini usullerimize dikkat ederek helal ve hijyen koşullarına uygun şekilde tesislerde bu kesimleri gerçekleştiriyoruz. Her alanda profesyoneller ile çalışarak hiçbir işi şansa bırakmıyor ve her aşamanın sıkı takipçisi oluyoruz. Kesimleri derneğimiz üzerinden bağış yapan bağışçıların vekâletlerini alarak gerçekleştiriyoruz. Vekâlet bir kişinin başka bir kimse adına kurban kesmesine verilen isimdir. Bu yöntem çok eski tarihlerden beridir uygulanmaktadır. Herkesin fıtratı, becerisi ve dikkati kurban kesmeye uygun olmadığından bu işi en iyi şekilde yapacak, hayvana stress ve acı yaşatmadan bu işlemi gerçekleştirecek profesyonellerce bu işin yapılması oldukça büyük önem taşımaktadır. Vekâlet verme işlemi canlı şekilde arama veya mesaj yoluyla gerçekleştirilebilir. Kurban kesen profesyonellerimiz derneğimiz bağışçılarına ulaşarak birer birer vekâletlerini almakta ve tüm süreci sıkıca takip etmektedir. Kurbanların video görüntüleri ve görsellerini de doğrudan hisse veya kurban sahipleri ile paylaşmaktadır. Sizler de kurban bağışlarınızı derneğimiz üzerinden kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yemen Kurban Bağışı

Yemen zengin ve karmaşık bir tarihi geçmişi olan dünya tarihinin önemli yapı taşlarından birisidir. Yemen İslamiyet’in ilk dönemlerinde ve ortaya çıkışında büyük bir rol oynamış ve halkının çoğunluğu Müslüman olan bir ülkedir. Dinimizin ilk yıllarında da Müslümanların sığındıkları topraklardan birisiydi. Önceki yıllarda Müslüman Arap devleti hükmündeyken sonrasında Osmanlı İmparatorluğunda bir eyalet haline gelmiş ve ardından da 20. Yüzyılda yaşanan büyük karmaşalar sonucunda 1960 yılında kuzey ve güney yemen olarak ayrılmıştı. 1990 yılında tekrar birleşen Yemen Cumhuriyeti son yıllarda yine iç ve dış çatışmalara maruz kaldı. Bu iç çatışmalar ve dış ülkelerin baskısı insani bir drama yol açmaya başladı. Bu insani kriz içerisinde oldukça fazla mağdur ve mazlum insan ortaya çıktı.  Filler tepişirken ezilen karıncaların isyanına ve yardım çığlıklarına yine tüm dünya sırt döndü. Tüm bu sebepleri göz önünde bulundurarak bizler de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bölgeye olan yardımlarımızı devam ettiriyor ve bu yıl da Yemen kurban bağışı faaliyetimizi sürdürüyoruz. Bizler her daim İnsani olanı yapmak ve insanca yaşamanın onurunu gütmek zorundayız. Bu sebeple Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Yemen kurban bağışı faaliyetimize tüm bu olumsuz durumları göz önünde bulundurarak devam etmekteyiz. Kurban bağışlarımızı dini gerekliliklere uygun şekilde gerçekleştiriyor ve helal kesim olmasının tüm şartlarını yerine getiriyoruz. Bunun yanı sıra gerekli hijyen koşullarını sağlayarak kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaşması bakımından tüm süreçlerde en ince ayrıntılara kadar özenle takip ediyoruz. Sadece yemen bölgecide değil, , Gazze (Filistin), Nijer, Uganda, Tanzanya, Çad, Somali, Afganistan, Bangladeş ve Suriye olarak faaliyet alanlarımız derneğimizin değerlendirmelerinin ardından belirlenmiştir. Tüm bu ülkeler Yemen gibi tarihten bu güne insanlık dramının yaşandığı ve mazlum kimselerin bu durumdan ciddi zararların gördüğü ülkelerdir. Hem dış baskıların, iç çatışmaların hem de coğrafi koşulların oluşturduğu dezavantajlı durumların verdiği hasarı bir nebze olsun düzeltebilmek adına bu ülkeler özellikle seçilmiştir.  Derneğimiz gerekli koşulları oluşturabildiği takdirde aynı kaderleri paylaşan tüm ülkelere yardım eli uzatmaya devam edecektir.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>