GAZZE’YE YARDIM SEFERBERLİĞİ: RİM'İN DEDESİNDEN DÜNYAYA ÇAĞRI

2024-06-14 00:00:00
PAYLAŞ:
...

GAZZE’YE YARDIM SEFERBERLİĞİ: RİM'İN DEDESİNDEN DÜNYAYA ÇAĞRI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Rim, Kurban Bayramı’na göremeyen pek çok çocuktan sadece biri. Rim’in dedesi Khaled Nabhan, torununu son kez uğurlarken yaşadığı acı, Gazze'nin yaşadığı trajedinin sembolü oldu.

Rim’in Dede’sinden Dünya’ya Mesaj

Khaled Nabhan, konserve etlerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Gazze Şeridi'nde yaşanan katliamlar, elektrik kesintileri, temel gıda maddelerinin kıtlığı, et ve sebzelerin ciddi şekilde azalmasına sebep oldu. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, kurban etlerini konserve şeklinde Gazze’ye göndermeyi hedefliyor. Bu konserveler, iki yıl raf ömrüne sahip olup soğutmaya gerek kalmadan muhafaza edilebiliyor."

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği'ne teşekkür eden Nabhan, "Allah’tan, Yedi Başak İnsani Yardım Derneği'ni bereketlendirmesini niyaz ediyoruz. Biz, Gazze Şeridi'ndeki tüm kardeşlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz," dedi.

GAZZE KURBAN BAĞIŞI İÇİN TIKLAYINIZ

Gazze’de Temel İhtiyaçlara Erişilemiyor

Aylarca süren saldırılar nedeniyle Gazze’liler, çadırda yaşamaya ve sık sık yer değiştirmeye zorlanıyor. Temel gıda ihtiyaçlarına erişim konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Gazze’deki saha arkadaşlarımızla iletişimde kalarak acil ihtiyaçları belirliyor. Rim’in dedesi Khaled Nabhan, bu süreçte ihtiyaçları belirlemede önemli bir rol oynuyor.

Konserve Et Gönderme Kararı Alındı

Rim’in dedesi ve Gazze'deki akil kişilerle yapılan görüşmeler sonucunda, etlerin konserve şeklinde Gazze’ye gönderilmesi gerektiğine karar verildi. Bu karar, sınır kapılarının kapanması ve Gazze'de gıda saklama koşullarının yetersizliği göz önünde bulundurularak alındı. Gazze'deki evlerin %70’i bombalı saldırılardan dolayı yıkılmıştır. Etlerin Saklama olarakları olmadığı için konserve şeklinde gönderilecektir.

Gazze’ye Yardım Ulaşmıyor Söylemleri Gerçek Değil!

"Gazze’ye yardım ulaşmıyor" gibi söylemler, bağışçıları caydırmak için yapılan medya propagandasıdır. Gerçekler ise farklıdır:

  • 252 gündür süren saldırılara rağmen, Gazze Sınır Kapıları 207 gün açık kalmıştır.
  • 207 günde 25.810 tır yardım malzemesi Gazze’ye teslim edilmiştir.

"Kurbanım Kardeşliğe" Kampanyası

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, bu yıl da "Kurbanım Kardeşliğe" sloganıyla kurban faaliyetlerini duyuruyor. Türkiye ve Gazze başta olmak üzere, toplam 15 ülkede faaliyet göstererek yüzbinlerce insanın bayram sevincine ortak olmayı hedefliyor.

Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği'ne kurban bağışı yapmak oldukça kolaydır. Bağışınızı şu yollarla yapabilirsiniz:

  • Dernek Merkezimize ve Temsilciliklerimize Gelerek: Doğrudan bağış yapabilirsiniz.
  • Online BağışYedi Başak İnsani Yardım Derneği Web Sitesi üzerinden bağış yapabilirsiniz.
  • Banka Hesaplarına Havale/EFT ile: Sitemizde yer alan banka hesap numaralarımıza iletişim bilgilerinizi ve kurban açıklamanızı yazarak bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Çağrı Merkezimizi Arayarak+90 553 886 77 77 numaralı telefondan kurban bağışınızı yapabilirsiniz.

Neden Yedi Başak İnsani Yardım Derneği?

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Cumhurbaşkanlığı kararı ve 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince kamu yararına çalışan dernek statüsündedir. Güvenilir ve şeffaf bir bağış süreci sunarak, bağışlarınızın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyoruz. Kurban kesimlerini helal ve hijyenik şartlara uygun olarak gerçekleştiriyor ve bağışçılarımızı süreç hakkında bilgilendiriyoruz.

Kurbanım Kardeşliğe" diyerek, birlikte daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşalım. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği'ne kurban bağışlarınızı yaparak Gazze ve diğer ihtiyaç sahibi bölgelerdeki insanların bayram sevincine ortak olabilirsiniz.

<p>Yardım Kuruluşu<b> Yedi Başak İnsani Yardım Derneği </b>2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 7. maddesi uyarınca T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen 14/09/2020 tarih ve 23280 sayılı Olur’ları ile Yardım Toplama iznine sahiptir. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 16. Maddesi gereğince T.C. Gaziantep Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü birimlerince denetlenmektedir.</p><p>5520 sayılı kurumlar vergisi kanununa göre derneğimiz kurumlar vergisi mükellefleri arasında yer almamaktadır. Online Bağış sayfamızdan yapmış olduğunuz bağışlardan vergi ve banka kesintisi alınmamaktadır. Yaptığınız bağışın tamamı derneğimize ulaşmaktadır.</p><div><br></div>